Kennedy katiline 48 yıldır af yok

ABD’de 1968’de başkanlık seçimlerinde aday olan Robert Kennedy’i öldüren Sirhan’ın 15. af talebi de reddedildi.

Yayınlanma: 11.02.2016 - 20:43
Abone Ol google-news

ABD 1968 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin başkan adayıyken öldürülen Robert Kennedy’nin suikastcısı Sirhan Sirhan’ın (71) ömür boyu hapis cezası için başvurduğu 15’inci af talebi de sonuçsuz kaldı. Olayı hatırlamadığını söyleyerek kendini savunan ve şartlı tahliye talebini yineleyen Sirhan’a Kennedy’nin eski sırdaşı Paul Schrade’den de destek geldi.

Kurşun başka silahın

Paul Schrade (91) duruşma sırasında güçlükle konuşarak Sirhan’ın serbest bırakılması yönünde ifade verdi. Schrade, Sirhan’ın Kennedy’i vurduğunu ancak ölmesine sebep olan kurşunun Sirhan’ın silahından çıkmadığını, kimliği tespit edilemeyen bir başka suikastçının silahından ateşlendiğini belirtti. Ancak şartlı tahliye kurulu komisyonerleri Sirhan’ın talebini 15’inci kez reddererek tutukluluğunun devamına karar verdi.

Ağabeyi ABD Başkanı John F. Kennedy’nin 1963 yılında bir suikasta kurban gitmesinin ardından, Robert Kennedy de 1968’de açılan ateş sonucu ölmüştü. Tutuklanan Filistin asıllı Hıristiyan Sirhan, suikasta “siyasilerin Israil’i desteklemesi” gerekçesini göstermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler