ABD'den Türkiye'ye yalanlama: Belge verilmedi

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in ofisi, son günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun dile getirdiği “Biden’a PYD ve PKK arasındaki ilişkiyi belgeleyen dokümanları verdik” sözlerini açık bir şekilde yalanladı.

Yayınlanma: 12.02.2016 - 23:22
Abone Ol google-news

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 9 Şubat’ta bulunan Mevlüt Çavuşoğlu “ABD’nin bir karar vermesi lazım, ortak olarak bizi mi seçiyor, terör örgütlerini mi seçiyor. Biz Amerikalılara, dostlarımıza, Biden’a da çok açık bir şekilde PKK ile PYD’nin nasıl iç içe olduğunu verdik belgeleriyle’’ demişti. Erdoğan ise çarşamba sabahı muhtarlara yaptığı konuşmada yine PKK ile PYD arasındaki bağı “PKK ile PYD’nin bir farkı var mı? YPG’nin bir farkı var mı? Bütün yazılı kayıtları bunların bizim elimizde. Amerika’ya diyoruz ki ‘Bu terör örgütüdür’, Amerika’nın yetkilileri kalkıyor ‘Hayır biz onları terör örgütü olarak görmüyoruz diyor” demişti.

Beyaz Saray’dan üst düzey bir yetkili Cumhuriyet’e “ABD’nin IŞİD ile mücadele eden gruplara sağladığı herhangi bir kaynağın Türkiye’ye geçişini gösterecek bir bilgiyi (Biden ve ekibine) sağlamadı” dedi. Açıklamanın devamında “Başkan Yardımcısı Biden ve ekibi, desteklerinin Suriye Demokratik Güçlerine (YPG ve Arap güçleri unsurlarıyla) olduğunu ve PKK’yi tasdik etmek veya onlarla koordine olmayı hiçbir şekilde içermediğini” dile getirdi.

Aynı yetkili Biden’ın İstanbul’da da belirttiği gibi PKK’nin saldırılarını kınadıklarını, bu konuda Türk hükümetinin müdafaasını meşru bulduklarını, PKK’nin şiddete son vererek, müzakere yoluyla anlaşmaya ilk adımı atmasının önemli gördüklerini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler