Fransa ve ABD'den Rusya'ya suçlama ve 'dur' çağrısı

Almanya'da devam eden 52. Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Fransa ve ABD, Rusya'nın Suriye'de sivilleri bombalamayı durdurması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 13.02.2016 - 19:30
Abone Ol google-news

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev ise NATO'nun Rusya'ya karşı siyasi çizgisinin dostça olmadığını savunarak, "Bizler yeni bir Soğuk Savaş dönemine doğru yuvarlanıyoruz" dedi.

Almanya'da düzenlenen 52. Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Fransa Başbakanı Manuel Valls, hükümetinin Rusya’nın çıkarlarına saygılı olduğunu belirterek “Ancak barışa, müzakereye giden yolun bulunması için Rusya’nın sivilleri bombalamaktan vazgeçmesi gerekir” dedi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise, Rusya’yı hedeflere odaklanmayan "akılsız bombalar" kullanmakla suçladı. Kerry, geçen hafta Rusya’nın saldırılarında çok sayıda çocuk ve kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

Rusya Başbakanı Medvedev ise Suriye’de "gizli hedeflerin gerçekleştirmeye çalışmadıklarını" belirterek "Ulusal çıkarlarımızı korumaya çalışıyoruz" dedi.

"SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNE DOĞRU SÜRÜKLENİYORUZ"

Konferansta konuşan Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, NATO'nun Rusya'ya karşı siyasi çizgisinin dostça olmadığını savunarak, “Bizler yeni bir Soğuk Savaş dönemine doğru yuvarlanıyoruz” dedi.

Zaman zaman 2016'da değil de 1962 yılında yaşadığını zannettiğini ifade eden Medvedev, bunun için Batı'yı suçlayarak, Kırım'ın ilhakı sonrası Rusya'ya uygulanan yaptırımlar ve NATO'nun attığı yeni adımların ilişkileri daha da kötüleştirdiği belirtti.

Suriye'de barışın tesisi için çalışmaya devam edeceklerini savunan Medvedev, “Yavaş yürüyen bir süreç var. Ancak karşılıklı diyalogdan başka bir alternatif bulunmuyor” diye konuştu.Rusya Başbakanı, dünyanın yeni bir Libya, Afganistan veya Yemen örneğini kaldıramayacağını dile getirdi.Suriye'deki muhalefete Esad ile görüşme çağrısında bulunan Medvedev, “Suriye rejimi ve Suriye muhalefeti arasında müzakerelere ihtiyaç var. Suriye'ye yeni bir kara birlikleri gönderme tehdidi olmamalı” dedi.Medvedev, Fransa Başbakanı Manuel Valls'a cevaben Rusya'nın Suriye'de sivilleri bombalamadığını, bunun için de bir kanıtın bulunmadığını iddia etti.Rusya Başbakanı Medvedev, Avrupa Birliği ile Rusya arasındaki ilişkilerin de bozulduğunu vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler