Erdoğan'ın sözleri dış basında yankılandı

Financial Times, Türkiye'nin daha önce ülkenin YouTube'ye erişimi yasakladığını anımsatarak "Ancak Sayın Erdoğan, geçen Haziran ayında yönetimine karşı kitlesel protestolar sırasında Twitter'ı bir 'bela'ya benzeterek kişisel olarak da sosyal medyadan hoşlanmadığını da açıkça ortaya koymuştu" görüşünü dile getirdi.

Yayınlanma: 07.03.2014 - 10:43
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamaları hemen yabancı medyada yankılandı. Financial Times gazetesi, Erdoğan'ın bir dizi sızmaların ardından Facebook ve YouTube'yu yasaklamayı değerlendirdiğine dikkat çekiyor.

Financial Times, özel bir televizyon kanalıyla yaptığı mülakat sırasında "Erdoğan, özel konuşmalarının internete sızdırılmasına yanıt olarak bu ayda yapılacak seçimlerden sonra Türkiye'nin Facebook ve YouTube'yu yasaklayabileceğini söyledi" diye yazıyor.

Başbakan Erdoğan'ın söz konusu açıklamasının, Gülen Harekatına karşı çabalarını bir kat artırabileceği yönündeki ifadeleri de içeren bir "uyarı"nın parçası olduğunu kaydeden gazete, Erdoğan'ın aynı zamanda ABD'den Gülen'in iadesini isteyebileceğini de söylediğine dikkat çekiyor.

Gazete şöyle diyor:

"Türkiye daha önce ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü hakaret eden videolar üzerine 2007 ile 2010 arasında mahkeme kararları ile YouTube'ye erişimi yasaklamıştı. Ancak Sayın Erdoğan, geçen Haziran ayında yönetimine karşı kitlesel protestolar sırasında Twitter'ı bir 'bela'ya benzeterek kişisel olarak da sosyal medyadan hoşlanmadığını da açıkça ortaya koymuştu."

FT, YouTube'nun Başbakan Erdoğan'ın sızdırılmış telefon konuşmaları yansıtmak üzere yaygın biçimde kullanıldığını anlatan gazete, Erdoğan'ın sızmaların "şantaj" amacını taşıdığını söylediğine, Gülencileri "paralel" bir devlet kurmakla suçladığına dikkat çekiyor.

"HÜKÜMET BAŞKA ADIMLAR DA DÜŞÜNÜYOR"

Gülencilerin ise reddettikleri suçlamaların, dikkatleri, hükümet ve "müttefiklerinin" karşı karşıya bulundukları yolsuzluk iddialarından uzaklaştırmaya yönelik bir taktikten ibaret olduğunu söylediklerine işaret ettikten sonra şöyle devam ediyor:

"Hükümet, bu aydaki seçimlerden sonra başka adımlar da üzerinde duruyor. Ülkenin istihbarat örgütünün yetkilerini artıran bir tarası onaylanmayı bekliyor ve Erdoğan, hükümetin, vaizinin iadesini talep etmeden önce Sayın Gülen ve hareketine karşı dava açabileceği sinyalini de verdi."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler