Beyaz Saray'dan Erdoğan'a yalanlama

Beyaz Saray, Obama'nın Erdoğan ile görüşmesinde Fethullah Gülen ile ilgili olarak 'mesaj alındı' şeklinde bir cevabı olmadığını açıkladı.

Yayınlanma: 08.03.2014 - 13:37
Abone Ol google-news

17 Aralık sürecinde ABD'nin parmağı var açıklamaları açık bir dille yalanlanmıştı. Beyaz Saray şimdi de ABD Başkanı Barack Obama’nın Erdoğan ile görüşmesinde Fethullah Gülen ile ilgili olarak ‘mesaj alındı’ şeklinde bir cevabı olmadığını açıkladı.

"ATFEDİLEN CEVAP GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Beyaz Saray'da üst düzey yetkili olan Magnuson, yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan’ın, Başkan Barack Obama ile 19 Şubat tarihinde yaptığı görüşmede Obama'nın, 'mesaj alındı' şeklinde bir ifadesinin olmadığını kaydetti. Magnuson, “Başkan Obama’ya Sayın Gülen ile alakalı atfedilen cevap gerçeği yansıtmıyor.” ifadelerini kullandı.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İLKESİNE VURGU


Magnuson, Başkan Barack Obama’nın Başbakan Erdoğan ile görüşmesinde hukukun üstünlüğü ve iki ülke ilişkilerinde karşılıklı saygının önemine değindiğini bir kez daha hatırlattı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, telefon görüşmesinde Obama’ya “Ülkemdeki huzursuzluğun kaynağı oradadır ve sizden gerekeni bekliyorum.” dediğini ifade etmişti. Obama’dan olumlu yanıt aldığını iddia eden Erdoğan, ABD Başkanı’nın konuyla ilgili olarak ‘mesaj alındı’ cevabını verdiğini söylemişti.

AÇIKLAMANIN TAM METNİ

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: "Başkan Obama’ya Sayın Gülen ile alakalı atfedilen cevap gerçeği yansıtmıyor. 19 Şubat’taki telefon görüşmesinde, Başkan Obama, hukukun üstünlüğü ilkesinde sağlıklı politikaların takip edilmesi ve ülkelerimiz arasında karşılıklık saygı çerçevesindeki ilişkilerin önemini belirtti. Özellikle karşılıklı çıkarlara dayanan çeşitli bölgesel konularda Türkiye ile beraber çalışmaya yönelik taahhüdümüzü sürdürüyor." (Cihan)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler