Bayern Münih Başkanı yargıç karşısında

Sadece Almanya'nın değil dünyanın da en büyük futbol kulüplerinden olan Bayern Münih'in Başkanı Uli Hoeness bugün yargıç karşısına çıktı. Hoeness vergi kaçırmakla suçlanıyor.

Yayınlanma: 10.03.2014 - 12:22
Abone Ol google-news

Bayern Münih'in Başkanı Uli Hoeness, İsviçre'deki bir banka hesabı ile ilgili olarak ülkesinin vergi dairesini geçtiğimiz yıl ocak ayında bilgilendirmişti.

Alman medyasında yer alan haberlere göre ise Bayern Münih Başkanı 2003-2009 yılları arasında İsviçre'deki hesabında 30 milyon euro bulundurarak 3,5 milyon Avro vergi kaçırdı.

Hoeness'in daha sonra milyonlarca euro vergi verdiği ödediği bildiriliyor. Ancak yine de Münih'teki mahkeme Hoeness'i vergi kaçakçılığından suçlu bulabilir ve 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırabilir.

Bayern Münih Başkanı'nın para cezasına çarptırılması ve hapis cezasının ertelenmesi de mümkün görünüyor. Davanın bu hafta sonuçlanması bekleniyor.

Alman polisi 20 Mart'ta Hoeness'in villasını basarak arama yapmış, Bayern Münih Başkanı beş milyon euro kefalet karşılığı serbest bırakılmıştı.

 

2009'dan beri başkan

62 yaşındaki Uli Hoeness, 1974 Dünya Kupası'nı kazanan Batı Almanya millli takımının da unutulmaz oyuncularındandı.

Hoeness, geçmişte menajerliğini de yaptığı Bayern Münih'in son yıllarda yeniden dünyanın en çok saygı gören kulüplerinden birine dönüşmesinin mimarı olarak görülüyor.

2009 yılından bu yana Bayern Münih Başkanı olan Hoeness'e taraftarlar, futbolcular ve sponsorlar destek veriyor.

Hoeness Mayıs ayında başkanlıktan istifa etmek istemiş ancak kulübün teftiş kurulu kendisinden görevine devam etmesini istemişti.

(BBC Türkçe)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler