Amerikalı komutan: YPG, Rusya ile işbirliği yaptı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Lloyd Austin, ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi'nde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tüm karşı çıkışlarına rağmen, ABD'nin ısrarla desteklemeyi sürdürdüğü YPG'nin, Suriye'de Rusya ile zaman zaman işbirliği yaptığını söyledi.

Yayınlanma: 09.03.2016 - 08:54
Abone Ol google-news

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Llyod Austin, ABD Afrika Komutanlığı (AFRİCOM) Komutanı General David Rodrigez ve ABD Özel Operasyonlar (USSCOM) Komutanı Joseph Votel, Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nde İŞİD'e karşı yürütülen operasyonlara ilişkin bilgi verdi. General Austin, Nebraska Senatörü Deb Fischer'in, “Suriyeli Kürtler ile Rusya arasında işbirliği yapıldığını gördünüz mü ?" sorusuna verdiği yanıtta, YPG ile Rusların işbirliği yaptığını söyledi.

Lloyd, “Suriye'nin kuzeybatısında YPG grupları ile Rusların işbirliği yaptığını gördük. Sürekliliği olan işbirliği demek doğru olmaz ama zaman zaman gerçekleşen bir işbirliği olarak tanımlayabilirim" diye konuştu.

Austin, Fischer'in “Suriyeli Kürt güçlerinin, bizim desteklediğimiz muhaliflere saldırıları oldu mu ? " sorusunu da “Buna ilişkin kanıtlar var" diye yanıtladı.
AFRİCOM Komutanı General Rodrigez ise senatoda yaptığı açıklamada, yabancı savaşçı, silah ve göçmen akışının yaşandığı Libya ve çevresinin denetiminin İŞİD'in elinde olduğunu söyledi. Florida Senatörü Lindsey Graham'ın sorularını yanıtlayan Rodrigez, bir soru üzerine Libya'nın çökmüş bir devlet olduğunu söyledi.

Rodrigez, Senatör Graham'ın “Şu aşamada Libya'nın çökmüş bir devlet mi olduğunu düşünüyorsunuz? sorusuna, “Evet" karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler