"Türkiye Avrupa'nın dostu değil, tavrı şantaj"

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Türkiye ile AB arasında Brüksel'de gerçekleştirilen göçmen krizi zirvesindeki varılan anlaşmayla Türkiye'nin AB'ye şantaj yaptığını iddia etti.

Yayınlanma: 09.03.2016 - 09:14
Abone Ol google-news

İngiliz Daily Telegraph Gazetesi'nde Con Coughlin imzasıyla yayınlanan 'Türkiye Avrupa'nın dostu değil, tavrı şantaj' başlıklı yazısında AB'nin sığınmacı krizini çözmek için her şeyi göze aldığını ifade ederek Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmeye kararlıysa önce cihatçıların geri dönmesini engellemek için çalışması gerektiğini yazdı.

Yazıda şu ifadeler yer aldı:

"Bundan kısa bir süre önce Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde tüm kozlar Brüksel'in elinde olmasına karşın, göçmen krizi dolayısıyla şimdi oyun tersine döndü. Artık bütün as'ları Brüksel değil, Ankara elinde tutuyor. Türkler bu durumu kendi avantajları için kullanmaya kararlı."

"AB'nin, göçmen krizini çözmek için Ankara'nın taleplerini yerine getirmekten başka çaresi yok. Ancak Türkler bu şantajı yaparak Türkiye'nin Avrupa ile ilişkilerini geliştireceğini düşünüyorlarsa, bunu bir kez daha düşünmeliler.."

"Başlangıç için, Türkiye'nin AB'ye katılmaya hala ilgi duyuyor olması sadece kötü bir şaka olabilir. Birkaç gün önce Başbakan Davutoğlu Angela Merkel ile Brüksel'de siyaseti değiştiren adım atarken Türk polisi, Türkiye'nin hükümete en muhalif Zaman gazetesine baskın düzenlemekle meşguldü. Bu hareket, AB gibi basın özgürlüğü dahil insan haklarının korunduğu bir organizasyona ciddiyetle katılmayı düşünen bir ülkenin yapacağı bir hareket değil."

"TÜRKİYE AB'YE GİRMEKTE CİDDİ İSE..."

Coughlin yazısında, İngiltere'nin IŞİD tarafından bir saldırı planı riskiyle karşı karşıya olmasının büyük bir nedeninin Türkiye'nin sınırı geçen binlerce Suriyeliyi gözetlemedeki isteksizliği olduğunu, bunların çoğunun Türkiye'nin kuralsız göçmen güzergahları yüzünden Avrupa'ya cihatçı olarak geri dönerek kendilerinin güvenliklerini tehdit ettiğii savundu.

"TÜRKİYE'Yİ GÜVENECEĞİMİZ MÜTTFİK GÖRMEK ÇILGINLIK"

Couglin yazısını şu ifadelerle noktaladı:

"Türkiye, Avrupa ile daha yakın ilişkiler kurmakta gerçekten ciddiyse bize zarar vermeye çalışan IŞİD ve diğer radikal İslamcı terör örgütlerini gözlemlemede daha proaktif olmalı. Şimdilik AB günümüzdeki en büyük göçmen krizi ile mücadele etmek için Türkleri kendi tarafından tutmak için her şeyi göze almış durumda. Ancak uzun vadede, Türkiye şu andaki liderliğini devam ettirirse Avrupa'da, Türkiye'yi güveneceğimiz bir müttefik olarak görmek çılgınlık olurdu"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler