Cihan'a kayyum İsviçre basınında: Yeni bir el koyma

İsviçre'de Cihan Haber Ajansı'na hükümetim kayyum ataması büyük yankı uyandırırken, yazılı ve görsel basın konuya geniş yer ayırdı.

Yayınlanma: 09.03.2016 - 11:02
Abone Ol google-news

 

İsviçre Devlet Televizyonu RTS haberi izleyicilerine şöyle duyurdu “ Ankara bir Ajans Press’i ele geçirdi “ Başlığı ile izleyicilerine şöyle duyurdu: Cihan Haber Ajansı Türk otoritelerinin kontrolüne geçti. Bilindiği gibi Zaman gazetesinin ajans servisi olan Cihan Haber Ajansı Fethullah Gülen'e yakınlığı İle biliniyor. Zaman gazetesine hükümet kontrolü altına alındıktan sonra kararı protesto eden halka polis tazyikli su sıkarak ve plastik mermi kullanarak protestocuları gazetenin önünden dağıtmıştı.

TRİBÜNE DE GENEVE GAZETESİ : "TÜRKİYE'DE BASINA YENİ BİR DARBE" 

"Cihan Haber Ajansı hükümet otoritesi altına alındı. Türkiye'de basına artan baskılar başta İtalya olmak üzere diğer Avrupa Birliği ülkelerine de sıçrıyor"

LE MATİN GAZETESİ: "TÜRKİYE'DE BASINA OLAN BASKI ARTIYOR…"

"Zaman gazetesi bünyesindeki Cihan Haber Ajansı devletin ani bir kararı ile kendi kontrolüne geçti. Ajans bilindiği gibi Fethullah Gülen yanlısı olarak bilinmekteydi. Zaman gazetesi de geçtiğimiz cuma günü devlet kontrolü altına alınmıştı"

BLİCK GAZETESİ : "YENİ BİR EL KOYMA…"

"Türkiye'de haber ajansı olarak çalışan Cihan Haber Ajansı devlet kontrolüne geçti. Pazartesi akşamı ajansa el konulması diğer Türk basını organları tarafından üzüntü ile karşılandı" diye yazdı

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler