Olaylar çıktı...Trump'ın mitingi iptal edildi

ABD'nin Cumhuriyetçi başkan aday adayı Donald Trump'ın Chicago'daki mitingi öncesinde olaylar çıktı. Trump, mitingi iptal etmek zorunda kaldı.

Yayınlanma: 12.03.2016 - 10:23
Abone Ol google-news

 

Trump, gelecek hafta Illinois eyaletinde yapılacak ön seçim öncesinde Chicago'da kampanya çalışması kapsamında Illinois Üniversitesi'ndeki bir salonda miting yapmaya hazırlanıyordu.

Ancak miting öncesinde ırkçılık yaptığı ve göçmenler aleyhine politikalar önerdiği için protestoda bulunmak isteyen yüzlerce kişi, binlerce Trump taraftarının doldurduğu salonun içinde ve dışında toplandı. Gergin bir ortam oluşması üzerine Trump'ın kampanya ekibi, güvenlik gerekçesiyle mitingin iptal edildiğini duyurdu.

?İptal anonsunun yapılmasının ardından bazı Trump karşıtları ile destekçileri arasında sözlü tartışmalar ve sonrasında arbede yaşandı. Gergin ortamda bazı kişilerin yumruklaştığı görüldü.

SANDERS LEHİNE SLOGANLAR ATILDI

Gerilimin artması üzerine salona çok sayıda polis girdi. Kavgaya karışan birkaç kişi gözaltına alındı.
Karşılıklı sloganların atıldığı salonda bazı protestocular Demokrat Parti'nin adayı olmak için seçim çalışmaları yürüten Bernie Sanders lehine sloganlar attı ve pankartlar açtı.

ST. LOUİS'DE 10 GÖZALTI

Donald Trump, Missouri eyaletinin St. Louis kentinde düzenlediği miting sırasında da protesto edildi. Protestolar nedeniyle Trump'ın taraftarlarına seslendiği etkinlik yaklaşık 10 dakika duraksadı.

St. Louis'deki gösterilerde protestoculardan en az 10 kişinin gözaltına alındığı, bir kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Seçim kampanyasına başlamasından bu yana yabancılara, Müslümanlara ve göçmenlere karşı sözleriyle gündeme gelen Donald Trump'ın son günlerdeki mitinglerinde protestolar yaşanıyordu. Son olarak önceki gün Kuzey Carolina'daki mitingde siyahi bir protestocu, Trump taraftarı bir kişi tarafından yumruklanmıştı.

Trump, geçen ayki bir mitinginde de salonda kendisini protesto eden bir kişinin 'suratını yumruklamak istediğini' söylemiş, bu sözleri nedeniyle tepti toplamıştı. Trump'ı protesto edenler çoğunlukla siyahlar ve Latin Amerika kökenli gençlerden oluşuyor. (Kaynak:Sputnik) 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler