ABD: Tehdit biliniyordu

Vatandaşlarını saldırıdan önce uyaran ABD elçiliği bilgi notunu Türk yetkililerle teyit ettiklerini açıkladı.

Yayınlanma: 14.03.2016 - 00:34
Abone Ol google-news
<video:497459>

ABD Büyükelçiliği, 11 Mart’ta “ABD Vatandaşlarına Güvenlik Mesajı” başlığı altında yayımlanan mesajda, “Türk hükümeti binaları ve konutlarına potansiyel bir terörist saldırısına dair bilgiler olduğu” bilgisine yer verilirken, Amerikalılardan bölgeden uzak durmaları istenmişti.

Gazetemizin dünkü sayısında da yer verilen haberdeki mesajla ilgili ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden dün atılan tweette, “ABD Büyükelçiliği’nin Ankara’daki ABD vatandaşlarına yönelik mesajı hakkında Türk basınında yer alan spekülasyonlara ilişkin gerçekler şöyledir” denildi ve şöyle devam edildi: “ABD Büyükelçiliği geçtiğimiz hafta sosyal medyada dolaşan ve Türk hükümeti kaynaklı olduğu belirtilen bir uyarı mesajı yoluyla bir tehdit bilgisinden haberdar olmuştur.

Söz konusu uyarıyı Türk makamlarıyla teyit eden büyükelçilik, Türk hükümetinden herhangi bir tehdit bilgisi edindiğimizde rutin olarak yaptığımız şekilde, aralarında hem devlet görevlileri hem de sivillerin bulunduğu Ankara’daki tüm ABD vatandaşlarına ve ABD Büyükelçiliği’nin tüm çalışanlarına yönelik bir bilgi notu yayınlamıştır.”

Büyükelçiliğin tehlikeli olarak adlandırdığı Bahçelievler bölgesi dünkü patlamanın yaşandığı noktaya 3 kilometre mesafede bulunuyor. Terörist saldırı olabilir diye adlandırılan bölgede ayrıca Anıtkabir, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Dışişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Ekonomi Bakanlığı, Sayıştay, Milli Kütüphane gibi devlet binaları yer alıyordu.

Büyükelçilik ayrıca ABD vatandaşlarından, kendi kişisel güvenlik planlarını gözden geçirmelerini, yerel olaylardan haberdar olmalarını ve Büyükelçiliğin yönergelerini takip etmelerini önerilmişti.

ABD Büyükelçiliği, Amerikan vatandaşlarını uyarılması mesajıyla ilgili elçiliğin resmi Twitter hesabından yapılan uyarının "rutin" olduğu kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler