Seçim hezimeti sonrası Merkel'den sığınmacı açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, partisinin dünkü bölgesel seçimlerde hezimete uğramasına rağmen ‘sığınmacı politikasını değiştirmeyeceğini’ açıkladı.

Yayınlanma: 14.03.2016 - 19:09
Abone Ol google-news


Pazar günü Almanya'nın üç eyaletinde gerçekleştirilen seçimde Merkel'in Hristiyan Demokrat Birlik Partisi CDU'nun büyük oy kaybettiği seçimi değerelendiren Angela Merkel, ''Dün CDU için zor bir gündü'' ifadesini kullandı.

Merkel, seçmenin geleneksel istikrar duygusunu yitirmesinden dolayı bu sonucu aldıklarını belirtmekle birlikte, izleyegeldikleri sığınmacı politikasının yönünde herhangi bir değişikliği düşünmediklerini belirtti.

Sığınmacı krizinin bütün Avrupa'yı kapsayacak şekilde çözüme kavuşturuulması tezini yineleyen Merkel, üç eyalette büyük sıçrama yapan sığınmacı ve yabancı düşmanı Almanya İçin Alternatif partisi AfD'ye yükleneceklerinin mesajını vermeyi de ihmal etmedi.

Koalisyon ortağı ve CDU'nun ''kardeş partisi'' Hristiyan Sosyal Birlik Partisi CSU'nun şefi Horst Seehofer'in Merkel ve CDU'yu eleştirerek, ''Bu sonuç, yanlış sığınmacı politikasının sonucudur'' eleştirisini de yanıtlayan Merkel, ''Bu seçim sonucunu CDU'nun mevcudiyet sorunu olarak görmüyorum. Ama bu bir sorundur'' diye yanıtladı.

Bir gazetecinin sorusu üzerine, seçim sonuçlarından hareketle parlementoda güven oyuna gitmeyeceklerini söyledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler