Londra Berkin için yürüdü

Berkin Elvan için Londra'da, bir protesto gösterisi düzenlendi. İngiltere Parlamentosu önünde toplanan çok sayıda Türk vatandaşı Berkin Elvan anısına düzenlenen protestoda, hükümeti istifaya çağırdı.

Yayınlanma: 15.03.2014 - 12:39
Abone Ol google-news

Türkiye Gençlik Birliği, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, Anadolu Kültür Merkezi ve Kıbrıs Türk Cemiyeti tarafından düzenlenen etkinlikte Türk bayrakları ve Berkin'in fotoğrafları taşındı. Gezi olaylarında ölenler için 1 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu. Atılan sloganlarda "Türkiye Berkinlerin Olacak", "Berkin, mücadelemizde yaşayacaksın", "Türk Milleti Birliğe", "Tam Bağımsız Türkiye", "Hükümet istifa" sloganları atıldı.

Yapılan konuşmalarda, "Yine bir masum, AKP faşizminin polis terörüne kurban gitti. Bugün, Türkiye Berkin'in acısı etrafında birleşiyor. Berkin'in anne ve babasının acısı tüm milletin acısı, vicdanı oldu. Bir milleti güçlü kılan en önemli unsur acılarda ve sevinçlerde birleşebilmektir. Artık ülkemizde Berkinler ve nice masumların ölmemesi için, daha aydınlık, çağdaş ve bağımsız bir Türkiye için bu akşam mumlar, karanfiller, fotoğraflar ve ülkemizin birliğinin, bütünlüğünün ve milletimizin egemenliğinin sembolü Türk Bayraklarımızla İngiliz Parlamentosu önünde buluştuk. Türkiye'yi yeniden, Cumhuriyet devrimleri yolunda, Berkinlerin, Ahmet Atakanların, Abdocanların ve tüm halkımızın egemen olduğu bir ülke yapmak için sizlerle buluştuk" denildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler