Erdoğan'ın yoluna baş koydu... Şiir davasına en ırkçı avukat

Almanya’da aşırı sağcıların, Milli Görüş’ün avukatı deyince akla gelen isimlerden biri Michael-Hubertus von Sprenger’di. 75 yaşındaki Von Sprenger, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın komedyen Jan Böhmermann’a karşı başlattığı yargı sürecinin hukuki temsilciliğini üstlendi, “Böhmermann’ın cezalandırılması için her yola başvuracaklarını” söyledi.

Yayınlanma: 18.04.2016 - 06:27
Abone Ol google-news

Almanya’da aşırı sağcıların, Yahudi soykırımı inkârcılarının, Milli Görüş’ün avukatı deyince, akla gelen isimlerden biri Michael- Hubertus von Sprenger’di. 75 yaşındaki von Sprenger artık “Erdoğan’ın avukatı” olarak yeni bir şöhret edindi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ZDF kanalında hakkında küfür şiiri okuyan komedyen Jan Böhmermann’a karşı başlattığı yargı sürecinin hukuki temsilciliğini üstlenen Von Sprenger, “Böhmermann’ın cezalandırılması için her yola başvuracaklarını, Federal Anayasa Mahkemesi’ne varana dek sonuna kadar gideceklerini ve o şiiri bir daha okumayacağını taahhüt etmesini de sağlayacaklarını” söylemesiyle tüm dikkatleri üzerine topladı.

Aile ve miras hukuku, kişilik haklarının yanı sıra basın ve medya haklarıyla ilgili davalarda uzmanlaşan von Sprenger, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın hukuki temsilciliğini nasıl üstlendiniz” sorusunu “Bir danışmanı aracılığıyla beni buldu. Cumhurbaşkanı’nın danışmanı iyi bir arkadaşımdır, beni medya avukatı olarak tanıdığı için bana ulaştı” diye yanıtladı. “Davayı niye üstlendiği” sorusuna “Böhmermann’ın hiciv dediğinin aslında hiciv olmaması gibi hukuksal bir sorun, onu açıklığa kavuşturmak istedim” diye yanıtladı.

İşte davaları...

Münih merkezli von Sprenger, sürekli Holocaust’u inkâr eden yayınlar yapan ve bu yüzden 2006’da Avusturya’da tutuklanan Britanyalı yazar David Irving’in avukatlığını yaptı. Almanya’da popülist sağcı gazete Compact’in her türlü İslam ve Yahudi karşıtı hareketi savunan yayın yönetmeni Jürgen Elsässer’in kendisine “alev alev yanan anti semit” diyen Yeşiller’e karşı açtığı davanın avukatlığını üstlendi. Bu dava Anayasa Mahkemesi’nde dek gitmiş vaziyette. Federal Anayasayı Koruma Kurulu’nun yakın takibe aldığı ve bir dönem sık sık polis baskınlarına uğrayan Milli Görüş’ü Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Anayasa Mahkemesi ve Bavyera Eyaleti mahkemelerinde temsil etti. Bu arada ünlü oyuncu Götz George geçirdiği tekne kazasıyla ilgili von Sprenger’in avukatlığında 2000’de yüz binlerce marklık tazminat kazanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler