Malezya uçağı radyo sinyaliyle mi kaçırıldı?

Akibetinin ne olduğu hâlâ bilinmeyen kayıp Malezya uçağının radyo sinyalleri aracılığıyla ele geçirilmiş olabileceği ileri sürüldü.

Yayınlanma: 18.03.2014 - 23:55
Abone Ol google-news

İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın eski bilim danışmanlarından terörle mücadele uzmanı Dr. Sally Leivesley hackerların, yolladıkları radyo sinyalleri aracılığıyla uçağın yönünü değiştirebileceklerini, hızını ve yüksekliğini diledikleri gibi ayarlayabileceklerini kaydederek bu yöntemle uçağın düşürülmüş ya da çarptırılmış olabileceğini ileri sürdü. Leivesley, doğrulanması durumunda bunun “dünyada ilk siber uçak korsanlığı” olabileceğini belirtti.

Malezya Ulaştırma Bakanı Hishammuddin Hüseyin dün yaptığı açıklamada, kaybolan uçakla ilgili yapılan soruşturmada pilotun intihar etme olasılığı üzerinde durulduğunu vurguladı. 239 yolcusuyla kaybolan uçağı arama çalışmalarına katılan ülkelerin sayısının 25’e ulaştığı belirtilerek arama yapılan alanın “kuzey-güney” hatları olarak tabir edilen koridor olduğu ve Orta Asya’ya kadar uzandığı kaydedildi. Uçağın kaybolmasının ardından kendilerine yeterli bilgi verilmediğini öne süren kayıp yakınlarının da açlık grevine başlayacakları bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler