Rus yanlıları karargahı ele geçirdi

Ukrayna'nın, Kırım'ın Sivastopol kentinde bulunan Karadeniz donanması karargahının Rus yanlısı güçlerin kontrolüne geçtiği bildirildi. Kazakistan ise Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasının kabul edildiği referandumu tanıdı.

Yayınlanma: 19.03.2014 - 11:12
Abone Ol google-news

Rusya yanlısı eylemcilerin, Ukrayna'nın Kırım'daki  Karadeniz Donanması karargahına girdikleri ve kontrolü ele geçirdikleri  bildirildi.
 
Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ve Rusya'ya katıldığını ilan  eden Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde hareketlilik yaşandı.
 
Yüzlerce maskeli kişinin, Sivastopol kentindeki Ukrayna'ya ait  Karadeniz Donanması karargah binasına sis bombası attığı ve Rus bayrağı çektiği  belirtildi.
 
AA MUHABİRİ TARTAKLANDI
 
Kırım'daki gelişmeleri takip eden ve olayların yaşandığı karargah  yakınlarında bulunan Anadolu Ajansı muhabiri de Rusya yanlısı maskeli kişiler  tarafından tartaklandı ve tehdit edildi.
 
KAZAKİSTAN TANIDI
 
Kazakistan, ise Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasının kabul  edildiği referandumu tanıdı. AB ve ABD, referandumu tanımadığını duyurmuştu.
 
Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, referandum  sonucunu, halkın iradesinin özgür ifadesi ve ulusların kendi kaderini tayin  hakkının uygulanmasının manifestosu olarak değerlendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler