Kolombiya ile Brezilya arasında "köpek krizi"

Kolombiya Devlet Başkan Yardımcısı Garzon, köpeği uyum sağlayamayacağı için Brezilya'daki görevi geri çevirdi. Kolombiya Dışişleri Bakanı Holguin, Brezilya'dan özür diledi.

Yayınlanma: 19.03.2014 - 14:16
Abone Ol google-news

Kolombiya Devlet Başkan Yardımcısı Angelino Garzon'un, köpeğinin "sıcak havaya alışamayacağını" gerekçe göstererek, Brezilya'daki büyükelçilik görevini geri çevirmesi, iki ülke arasında küçük çaplı krize yol açtı.

Kolombiya Dışişleri Bakanı Maria Angela Holguin, Garzon'un görevi geri çevirmesinin ardından en önemli ticaret ortaklarından biri olan Brezilya halkından özür diledi.

Garzon, devlet başkanına gönderdiği mektupta görevi kişisel ve ailevi nedenlerden dolayı geri çevirdiğini yazmış, asıl nedenin köpeği olduğunu belirtmemişti.

Daha sonra Semana dergisine röportaj veren Garzon, Brezilya'daki iklimin German Shepherd cinsi köpeğinin sağlığını etkileyeceğinden endişe duyduğu için görevi reddettiğini itiraf etmişti.

Açıklamayı "son derece rahatsız edici" olarak niteleyen Holguin, "Kişisel sorunlardan söz ettiğinizde bundan çok daha ciddi bir şey beklersiniz. Garzon, sanki Brezilya'nın öneminin farkında değil gibi davrandı" dedi.

Holguin, Garzon'un öne sürdüğü "gerekçenin" Kolombiya'nın Latin Amerika'daki imajına zarar verdiğini belirtti.

67 yaşındaki Garzon, 25 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçiminde aday olmayacağını açıklamış, başkent Bogota'nın belediye başkanlığı için yarışabileceği sinyalini vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler