Kahraman'a destek vermeyen Erdoğan: Devlet, tüm inanç gruplarına eşit mesafededir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan'da Hırvat Cumhurbaşkanı Grabar-Kitaroviç ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma: 26.04.2016 - 20:29
Abone Ol google-news

<video:522733>

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmailKahraman'ın "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır" sözlerine ilişkin "Meclis Başkanımız anayasa tartışmaları bağlamında kendi kanaatlerini ortaya koymuştur. Şahsımla ilgiliyse devlet, tüm inanç gruplarına inançlarını yaşama konusunda eşit mesafededir ve laiklik budur. Laiklik konusunu müzakere etmek ülkemizin gündemini değiştirme gayretidir" ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Çelik: Militan laikliğe karşıyız

Hırvatistan ziyareti sırasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'laiklik üzerine verdiği cevap şöyle:

"Meclis Başkanımız anayasa tartışmaları bağlamında kendi kanaatlerini ortaya koymuştur. Şahsımla ilgiliyse benim ta başbakanlığımın başından itibaren bu konudaki düşüncelerim bellidir. Hele hele Mısır’da yaptığım konuşma çok önemli. Kurucusu olduğum partinin programında bu çok açık net yer almaktadır. Devlet, tüm inanç gruplarına inançlarını yaşama konusunda eşit mesafededir. Partimizi kurduğumuz zaman tüm dünyadaki laik sistemleri inceleyerek, bizler partimizin bu konudaki anlayışını yerleştirdik. Cumhurbaşkanlığı adaylığımda da bunlar var. Bu konuda müzakere ülkemizin gündemini çekme gayretinden farklı bir şey değildir."

MISIR'A LAİKLİĞİ ÖNERMİŞTİ

VİDEO | İşte Erdoğan'ın Mısır'daki "Laiklik" konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hüsnü Mübarek rejiminin devrilmesinden sonra Mısır'da yeni anayasanın laik mi yoksa şeriat ilkelerine mi dayanması konusunda özel televizyon kanalına verdiği röportajında "Mübarek sonrası yeni Mısır'ın da laik bir anayasaya sahip olmasını tavsiye ediyorum" diyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye'de anayasa laikliği, devletin her dine eşit mesafede olması olarak tanımlar. Laiklik kesinlikle ateizm değildir. Ben Recep Tayyip Erdoğan olarak Müslümanım ama laik değilim. Fakat laik bir ülkenin başbakanıyım. Laik bir rejimde insanların dindar olma ya da olmama özgürlüğü vardır. Ben Mısır'ın da laik bir anayasaya sahip olmasını tavsiye ediyorum. Çünkü laiklik din düşmanlığı değildir. Laiklikten korkmayın. Umarım ki Mısır'da yeni rejim laik olacaktır. Umuyorum ki benim bu açıklamalarımdan sonra Mısır halkının laikliğe bakışı değişecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler