'THY ile silah taşıma' ses kaydı Times gazetesinde

Türkiye'de sızdırılan ses kayıtlarında yer verilen radikal dinci gruplardan Boko Haram'ın hükümeti devirerek bir şeriat devleti kurmak için savaştığı Nijerya'ya Türkiye'den silah taşındığı iddiası, İngiliz The Times gazetesinde yankı buldu.

Yayınlanma: 20.03.2014 - 09:46
Abone Ol google-news

Times, kamuoyuna sızdırılan son kayıtlara dayanarak Türkiye'den Nijerya'ya silah taşındığı iddiasına yer verirken silahların Türk Havayolları uçağıyla taşındığını belirtiyor. BBCTürkçe tarafından aktarılan haberde kayıttaki telefon görüşmesinin, THY yetkililerinden Mehmet Karakaş ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından Mustafa Varank arasında geçtiğini söylediği kaydediliyor.

İŞTE O SES KAYDI: MÜSLÜMANLARI MI ÖLDÜRECEK, HIRİSTİYANLARI MI?

İngiliz gazetesince yansıtılan kayda göre, Karakaş olduğu iddia edilen kişi, Varank olduğu öne sürülen kişiye taşınacak "öldürücü malzemeler" konusuna açıklık getirilmesini istiyor ve "Onlarca malzeme taşıyorum, Nijerya'ya gidiyor şu anda. Müslümanları mı öldürecek, Hıristiyanları mı? Vebal altındayız, haberin olsun" diyor.

Kayıtların içeriğine ilişkin başka ayrıntıların da verildiği haberde Varank'ın "Hakan Beyle konuştuktan sonra bir-iki gün içinde yanıt vereceğini" söylediğine dikkat çekilirken Hakan Bey"in MİT Başkanı Hakan Fidan olarak yorumlandığı kaydediliyor.

Gazete, THY'nin kayıtla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Nijerya'ya Türkiye'den ya da başka bir ülkeden silah taşınmadığını duyurduğunu da bildiriyor.
THY'nın şirketin kargo ile silah ve askeri malzeme taşırken, uluslararası hukuk ve uluslararası taşımacılık kuralları çerçevesinde resmi prosedürlere uygun hareket ettiğini belirten gazete, Türkiye'de muhalefetin bu kayıtla ilgili olarak hükümetten açıklama istediğini anlatıyor ve bu kaydın yolsuzluk iddialarıyla karşı karşıya olan AKP hükümeti üzerindeki baskıyı daha da artıracağını düşünüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler