Berlusconi artık şovalye değil

Son olarak vergi kaçakçılığından aldığı cezanın üzerine, önceki gün 2 yıl kamu hizmetlerinden men edilme kararı da yüksek mahkemece onanan İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi, 'Şövalye' unvanından da oldu.

Yayınlanma: 20.03.2014 - 09:53
Abone Ol google-news

Peş peşe gelen hapis cezaları ve İtalya parlamentosundan azledilmesinin ardından son çıkış yolu olarak gördüğü Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aday olma şansını da, kamu hizmetlerinden men cezasının onanmasıyla kaybeden Silvio Berlusconi'ye kötü bir haber daha geldi. Siyasetçiliğinin yanı sıra, ülkenin en zengin işadamlarından biri olan Berlusconi, 1977 yılında İtalya'nın 6. Cumhurbaşkanı Giovanni Leone tarafından “Şövalye (Il Cavaliere)ö unvanına layık görülmüştü. 78 yaşındaki Berlusconi, inşaat sektörü ve telekomünikasyon alanındaki faaliyetlerinden dolayı bu devlet unvanını alan en genç işadamı olurken bu unvan, zamanla onun lakabı haline de gelmişti.

Deneyimli siyasetçiye, vergi kaçakçılığından verilen 4 yıl ve ardından 1 yıla indirilen hapis cezası geçen Ağustos ayında onanmıştı. Bunun üzerine kamuoyundan ve siyaset dünyasından yoğun baskı gören Berlusconi, dün Ulusal Emek Şövalyeleri Federasyonu Yönetim Kurulu'na bir mektup göndererek, 'Şövalye' unvanından feragat etmek istediğini bildirdi.

Ne var ki, bu mektubun federasyona ulaştığı dakikalarda, yönetim kurulunun zaten bu unvanı geri alma yönünde kararını hazırlamak üzere olduğu belirtildi. İtalyan yasalarına göre, hapisle cezalandırılanların elinden bu unvan alınıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler