Norveç'te içinde 13 kişi bulunan helikopter düştü

Norveç'in kuzeyinde 13 kişiyi taşıyan bir helikopterin düştüğü bildirildi. Hemen başlatılan arama çalışmalarında, bazı cansız bedenlerin bulunduğu, şimdiye kadar kurtulan herhangi birine ulaşılamadığı bildirdi.

Yayınlanma: 29.04.2016 - 14:22
Abone Ol google-news


Statoil Gullfaks B platformuna gitmekte olan bir helikopterin, Norveç'in Bergen kenti yakınlarındaki Turoy bölgesinde düştüğü açıklandı. Polis sözcüsü Morten Kronen helikopterin düştüğü yerde patlama olduğu ve kalın dumaların yükseldiğini duyurdu. Kronen tamamen parçalanan helikopterdeki 13 kişinin ölü olmasından endişe ettiklerini kaydetti.

Yapılan arama kurtarma çalışmalarında şimdiye kadar bazı cansız bedenlerin bulunduğu bildirildi. Arama kurtarma çalışmalarına devam ettiklerini belirten Kronen, "Şimdiye kadar yaşayan herhangi birini bulamadık." ifadesini kullandı. Helikopterin düştüğü yerin bir adacık olduğu ve denizde insanların olabileceği belirtiliyor.

Görgü şahitlerinden Rebecca Andersen Norveç gazetesine verdiği demecinde ise kendilerine doğru hızla bir helikopterin geldiğini daha sonra ise yüksek sesli bir patlama duyduğunu açıkladı.

Güney Norveç Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada da helikopterin tamamen enkaz haline geldiği bildirildi. Kurtarma ekiplerinin yaşayanları bulmak içinden elinden gelen gayreti gösterdikleri vurgulandı.

Öte yandan Norveç Başbakanı Erna Solberg Twitter'dan yaptığı açıklamada, kazayı "korkunç" olarak niteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler