Yunanistan'da çok tepki alan tasarı yasalaştı

Göstericilerin üç gün boyunca “kuşatması” altında bulunan Yunanistan Parlamentosu'nda sabah erken saatlerde yeni sosyal güvenlik ve vergi yasası tasarıları Syriza-Anel hükümetinin 153 olumlu oyu ile onaylanıp yasalaştı.

Yayınlanma: 09.05.2016 - 12:13
Abone Ol google-news


Avrupa Birliği ve alacaklı kurumların oluşturduğu Troyka ile yapılan anlaşma gereği hazırlanan tasarıya muhalefet partilerinden 143 olumsuz oy geldi. Dimoktariki Parataksi (PASOK) lideri Fofi Yenimata, Yeni Demokrasi Partisi'nden eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyianni ile Kostas Vlassis ve Altın Şafak’tan Nikos Mikhos oylamaya katılmadı.



Tasarının yasalaşmasından sonra konuşan Başbakan Aleksis Çipras, reformlardan emeklilik maaşlarının "hiç etkilenmeyeceğini" vurguladı ve "İktidarda Yeni Demokrasi Partisi olsaydı maaşlar ve emeklilik maaşları dikey bir düşüş kaydedecekti" dedi ve ekledi:

"Yunanistan’ı yeniden ayağa kaldırmak niyetindeyiz; artık önümüzde halkımızın hak ettiği daha iyi günler var."

AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Yunanistan’ın iyi bir yolda olduğunu, programın ilk inceleme aşamasında, hemen hemen hedeflere ulaşmış olduğunu söyledi.

Tasarının yasalaşmasının ardından, Euro Bölgesi maliye bakanları bugün Brüksel’de Yunanistan’a malî yardım verilmesi konusunu bir kez daha görüşecek. Ayrıca, 24 Mayıs’ta gerçekleşecek olan olağan zirve toplantısında bu konu tekrar ele alınacak.

Yunanistan Maliye Bakanı Euklidis Çakalotos tasarısının onaylanmasının verdiği rahatlıkla bugün Brüksel’e gidiyor. Maliye bakanları saat 16.00’da görüşmelere başlayacaklar.  Eurogroup’dan önce gerçekleşecek olan Euro Working Group’da Yunanistan’ı Maliye Bakan Vekili Yiorgos Khuliaras temsil edecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler