130 milyon kişi şu anda yardıma muhtaç

Dünya İnsani Zirvesi bugün başlıyor. BM’nin 71 yıllık tarihinde ilk kez yapılan zirveye 60 ülke lideri katılıyor.

Yayınlanma: 23.05.2016 - 06:09
Abone Ol google-news

Dünya İnsani Zirvesi bugün başlıyor. Dün düzenlenen basın toplantısında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Yardımcısı Jan Eliasson ve İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardımlar Koordinatörü Stephen O’Brien bir basın toplantısı düzenledi.

“Dünyada 130 milyon kişinin hemen, şu anda insani yardıma ihtiyacı olduğunu” belirten Stephen O’Brien, “Bu zirvede öncelikli olarak en çok yardıma muhtaç olan insanların ihtiyaçlarını ele alacağız” dedi. Zirvenin maliyetiyle ilgili soruyu Türkiye’ye cömertliği ve misafirperverliği için teşekkür ederek cevaplayan Eliasson ise dünyadaki insani krizleri çözmek için senelik 30 milyar dolar civarında bir fona ihtiyaç olduğunu belirtti. Eliasson, “Dünyada 60 milyon insan yerinden olmuş vaziyette. 1.6 milyon Suriyeli çocuk okula gidemiyor. Koca bir jenerasyon kaybolmak üzere” dedi.

Tarihte ilk kez

BM’nin 71 yıllık tarihinde ilk kez düzenlenecek olan Dünya İnsani Zirvesi’ne, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin de aralarında bulunduğu 60 ülke lideri ve toplam 6 bin kişinin katılması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler