Irkçılara kötü sürpriz: "Arı kovanına çomak soktuk..."

Almanya'da İslam karşıtı, aşırı sağcı Pegida hareketi, Kinder çikolatalarında beyaz olmayan çocukların resimlerinin kullanılmasına tepki gösterdi. Fotoğrafların, İlkay Gündoğan dahil Almanya milli futbol takımı oyuncularına ait olduğu ortaya çıkınca, Pegida zor durumda kaldı.

Yayınlanma: 25.05.2016 - 16:57
Abone Ol google-news

Pegida'nın (Batı'nın İslamlaştırılmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar) Facebook sayfasında iki Kinder paketine yer verildi ve fotoğrafın altında "Bunları kim durduracak? Siz bunları gerçekten alır mısınız? Yoksa bu bir şaka mı?" denildi. Ancak fotoğrafların, Almanya milli takımının futbolcularına ait olduğu ve bunun EURO 2016 öncesi bir reklam kampanyanın parçası olduğu ortaya çıktı.

Pegida liderleri de bu durum üzerine, 'arı kovanına çomak soktuklarını' kabullenmek zorunda kaldılar.



MEHMET SCHOLL DA VAR

Çocukluk fotoğrafları kullanılan futbolcular arasında Borussia Dortmund'un Türkiye kökenli yıldızı İlkay Gündoğan ile Bayern Münih'in yıldızlarından Jerome Boateng ile Alman milli takımının eski yıldızlarından Mehmet Scholl da var.

BBC Türkçe'nin haberine göre, kampanyaya katılan diğer futbolcular ise Andre Schürrle, Christoph Kramer, Mario Götze, Mats Hummels, Shkodran Mustafi, Lukas Podolski, Mario Gomez ve Thomas Helmer.

Kinder paketlerinde onlarca yıldır; sarı saçlı, mavi gözlü bir çocuğun fotoğrafı kullanılıyor.

Sayfanın takipçilerinden gelen bir yorumda "Türkler çikolatalarında Alman çocuklarının fotoğrafını kullanıyorlar mı? Tabii ki hayır" denildi.

Kinder'den yapılan açıklamada ise şirketin "yabancı düşmanlığı ya da ayrımcılığa" müsamaha göstermeyeceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler