G7 liderleri uzlaşma sağladı

Almanya Başbakanı Merkel, G7 ülkelerinin ortak bir ekonomik inisiyatif geliştirme konusunda uzlaşma sağladığını söyledi.

Yayınlanma: 26.05.2016 - 21:54
Abone Ol google-news

Deutche Welle'nin haberine göre, önde gelen yedi Batılı sanayi ülkesinden oluşan 7'ler Grubu'nun (G7) Zirvesi, Japonya'nın İse-Şima beldesinde başladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel G7 ülkesi liderlerinin uluslararası konjönktürü güçlendirmek için izlenecek strateji konusunda uzlaşma sağladığını açıkladı. Merkel, Japonya, ABD, Kanada, Fransa, İngiltere ve İtalya liderleri ile yaptığı görüşmelerin ardından, G7 ülkelerinin bir 'ortak ekonomi inisiyatifi'ni kabul edeceğini belirterek, dünya ekonomisinin önünde bir dizi riskin bulunduğunu hatırlattı.
 
Zirveye katılan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk G7 liderlerine mülteci krizini çözmek için daha fazla katkı sağlamaya çağırdı. Tusk, "Uluslararası toplum bunun dünya çapında bir kriz olduğunu kabul etmeli ve dayanışma içinde olmalıdır" dedi. Coğrafi konumundan ötürü en büyük sorumluluğun Avrupa'nın payına düştüğünü kaydeden Tusk, mültecilerin ülkelere dağıtımı ve kabulünde Avrupa'nın yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi.
 
 Hükümet ve devlet başkanlarının katıldığı Japonya'daki G7 Zirvesi'nde terörizm ile mücadele ve internet üzerinden işlenen siber suçlardan korunma önlemlerine dair eylem planı imzalanacak. Cuma günü sona erecek olan iki günlük zirvede Suriye ve Ukrayna'daki savaşlarla, Avrupa'daki mülteci krizi, küresel ekonomik durgunluk, serbest ticaret ve iklimin korunması da ele alınacak.
 
İse-Şima'daki buluşmaya katılan ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Japonya ve Kanada'nın devlet ve hükümet başkanlarının güvenliği 23 bin polis tarafından korunuyor.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler