Rıza Sarraf'ın avukatının ek dilekçe sunma talebine onay

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı'na yakın kaynakların verdiği bilgilere göre, Hakim Berman, Rıza Sarraf'ın dilekçesini bugün öğle saatlerinde ''uygundur'' diyerek onayladı.

Yayınlanma: 27.05.2016 - 23:11
Abone Ol google-news

Rıza Sarraf’ın avukatı Benjamin Brafman, dün Sarraf’ın davasına bakan Hakim Richard Berman’a bir dilekçe yazmıştı. Bu dilekçede avukat, Bharara’nın yazdığı ‘karşı görüş'üne karşılık kendilerinin yeni bilgilerin yer aldığı ek bir dilekçeyi 31 Mayıs'ta, öğlen saatine kadar mahkemeye iletmek istediğini ifade etmişti.

İlhan Tanır'ın Haberdar'da yer alan haberine göreNew York Güney Bölgesi Başsavcılığı'na yakın kaynakların verdiği bilgilere göre, Hakim Berman bu talebi bugün öğle saatlerinde 'uygundur' diyerek onayladı.

İlk kefaletle serbest kalma şartlarında Sarraf, daha önce Türkiye’de bilinmeyen şekilde kendisinin milyonlarca dolar ‘bağışı’, Emine Erdoğan’ın kurucusu olduğu Togemder’e verdiğini, miktarları, tarihleri ve dekontlarıyla sunmuştu. Togemder ise bu belgelere cevap vermek yerine web sayfasını kapatmıştı.

Togemder’in web sayfası halen kapalı.Öte yandan söz konusu ek dilekçenin verilmesine sadece Hakim Berman değil, Başsavcılığın da olumlu baktığı öğrenildi. İlk dilekçesine paralel olarak Sarraf’ın bu kez, yeniden, Türkiye’de daha önce açığa çıkmamış bazı ilişkileri ortaya koyup, koymayacağı merakla bekleniyor.

Bundan sonraki duruşma (konferans görüşmesi) 2 Haziran'da New York Güney Bölgesi Mahkemesi'nde yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler