IŞİD'in 'Avrupa Kapısı'na operasyon başladı

Suriye’de ABD tarafından desteklenen binlerce savaşçı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Kırmızı çizgimiz” dediği Fırat Nehri’nin batısındaki kritik Menbiç kentini IŞİD’in elinden almak için operasyon başlattı.

Yayınlanma: 01.06.2016 - 10:00
Abone Ol google-news

Suriye'de ABD tarafından desteklenen binlerce savaşçı haftalar süren sessiz hazırlığın ardından ülkenin kuzeyinde kritik bir bölgede bulunan Menbiç'i IŞİD'in elinden almak için harekat başlattı.

ABD’li bir ordu yetkilisinin Reuters’a verdiği bilgiye göre; henüz yeni başlayan operasyonun tamamlanması haftalar sürebilir. Operasyonun hedefi, Türkiye sınırı boyunca uzanan ve IŞİD’in Avrupa’dan gelen ve giden militanların Suriye’ye geçişi için lojistik üs olarak kullandığı rotayı kapatabilmek.


Bölge hakkında konuşan ABD’li yetkili, “Avrupa’ya geçişler için ellerindeki son nokta olması açısından önemli” dedi.

Aynı yetkili, az sayıda ABD’li özel harekat gücünün sahada operasyonu destekleyeceğini fakat ön cephenin gerisinde kalarak danışman rolü üstleneceklerini belirterek, “Suriyeli savaşçılara operasyonu tamamlayabilmeleri için ne kadar yakın olmaları gerekiyorsa o kadar yakın olacaklar. Fakat direkt olarak çatışmaya girmeyecekler” dedi.

‘Türkiye’den de yerden atışlarla desteklenecek’

Operasyon aynı zamanda ABD öncülüğündeki koalisyonun hava saldırıları ve sınır boyunca Türkiye’den de karadan atışlarla desteklenecek.

Operasyona katılacakların ağırlıklı olarak Arap savaşçılardan oluştuğunu aktaran yetkililer, Türkiye’nin YPG’den duyduğu rahatsızlığı da hatırlatarak: “Menbiç alındıktan sonra, anlaşma YPG’nin kalmayacağı yönünde … Dolayısıyla Suriyeli Araplar geleneksel olarak Suriyeli Arap olan bölgeyi kontrol etmiş olacak.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler