Mihraç Ural'dan 'hayattayım' videosu

Kessep’te Özgür Suriye Ordusu'yla, muhalifler arasında devam eden çatışmalar sırasında öldürüldüğü iddia edilen THKP-C Acilciler Grubu Lideri Mihraç Ural hayatta olduğuna dair bir videoyu sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaştı.

Yayınlanma: 26.03.2014 - 12:16
Abone Ol google-news

Videoda dimdik ayakta olduklarını belirten Mihraç Ural, Kessep kasabasında çok şiddetli çatışmalar yaşandığını söylüyor. 5 dakika 2 saniyelik videoda Ural, kamera karşısına portakal çiçeği ile çıkıyor. Barış mesajları veren Ural, elindeki portakal çiçeğini silahının namlusuna koyarak, Suriye’de barış sağlandığında, sokaklarda böyle yürüyeceğini söylüyor. Suriye’de barış yapmaya hazır olduğunu belirten Mihraç Ural tarihin kardeşlikten yana olduğunu kaydediyor.

Suriye Hava Kuvvetlerine ait Savaş jetini de düşüren, Türk Ordusuna Ural, “Suriyeli kardeşleriniz sizi seviyor. Bayrağınızı, ülkenizi seviyor, elimdeki bu portakal çiçeğini Türk Ordusuna hediye etmek istiyorum, Suriye halkları ve Türk halkı kardeştir” diye sesleniyor.

11 Mayıs 2013 yılında, Reyhanlı’da yaşanan patlamaların 1 numaralı faili olarak aranan Mihraç Ural hakkında, Türkiye’de yakalama kararı çıkarılmıştı. Ural Hatay’daki savaş karşıtı protestolarda gençleri sokağa dökmekle de suçlanıyordu. Mihraç Ural terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile 17 yıl Suriye’de birlikte yaşadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler