'Genelkurmay tüm meşruiyetini yitirmiştir'

Türkiye'de Twitter'dan sonra YouTube'ya da erişimin engellenmesinin yankı bulduğu ülkelerden Almanya'da "YouTube depremi" gibi yorumlar yapılıyor.

Yayınlanma: 28.03.2014 - 13:10
Abone Ol google-news

Deutsche Welle, "Twitter'den sonra YouTube'u da kapatan Ankara, YouTube'u yasaklanma gerekçesini 'ulusal güvenliği birinci dereceden tehdit' olarak açıkladı. AB ve BM, gelişmelere tepki gösterdi" dediği haberinde şunları söylüyor:

"İnternetin en popüler paylaşım sitelerinden Twitter'ın bir haftadır yasaklı olduğu Türkiye'de YouTube'a erişim de hükümet tarafından engellendi. Video paylaşım sitesi YouTube'un engellenme gerekçesi, "ulusal güvenliği birinci dereceden' tehdit olarak açıklandı. Yasak kararı, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon kanalında Twitter yasağıyla ilgili değerlendirme yaparken "Sırada YouTube var' açıklamasının ardından geldi. Türkiye'de bir diğer popüler paylaşım sitesi Facebook'un da kapatılabileceği belirtiliyor" deniliyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndaki Suriye toplantısına ilişkin olduğu iddia edilen ses kayıtlarına dikkat çekildiği haberde "Ses kayıtları, bugün sayıları 20 milyona ulaşan aktif Twitter kullanıcısı aracılığıyla Türkiye ve dünya kamuoyuna yayılırken, Türk hükümetine "Devletin en gizli bilgileri bile korunamıyor. Dışişleri Bakanlığı bile dinleniyorsa, Türkiye'de devlet, işini yapamıyor' eleştirileri de yöneltildiği anlatılıyor.

Bunun ardından TİB'in YouTube'yu engelleme kararı ve Dışişleri Bakanlığının "alçakça saldırı" gibi sert ifadelerini içeren açıklamasının geldiği de aktarılıyor ve "Hükümet, Suriye ile ilgili ses kayıtlarının internete düşmesinin ardından sadece YouTube'u yasaklamakla kalmadı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Yasası'nın 7. Maddesi gereği güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin haberler konusunda da yayın yasağı getirildi. Hükümetin Twitter'ın ardından YouTube'u da yasaklamasına toplumun her kesiminden tepkiler yükseliyor" deniliyor.

DW, "Twitter kullanıcıları "Gizli toplantıları koruyamayan hükümetin, YouTube yasağıyla bizi cezalandırmaya hakkı yok' mesajları atarken, ama muhalefet partisi CHP'den "Savaş çıkartmak için ulusuna saldırmayı düşünen bu iktidar ve buna ortak olan Genelkurmay tüm meşruiyetini yitirmiştir" çıkışı geldiğini anlatıyor ve BM ve AB'den gelen tepkileri yansıtıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler