İnterpol insan kaçakçısı 10 kişinin resim ve isimlerini açıkladı

Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol insan kaçakçılığının Avrupa Birliği için her geçen gün daha büyük bir sorun olmaya devam edeceği değerlendirmesi yaparak uluslararası planda aranan 10 insan kaçakçısının resim ve isimlerini açıkladı.

Yayınlanma: 24.06.2016 - 14:13
Abone Ol google-news

İnsan kaçakçılığı şüphesiyle toplam 180 zanlıyı arayan Interpol biri kadın 10 kişinin isim ve resimlerini yayınlayarak kamuoyunu yardıma çağırdı.

Arananlar arasında Macaristan – Avusturya sınırında kişi başına 3000 Euro alarak sığınmacı kaçıran bir Moldavyalı, Macaristan’da aracının kaza yapması sonucu kaçırdığı iki sığınmacının ölümüne neden olan Bulgar bir şoför ile iki Irak vatandaşına sahte bilet sağlayan daha önceki Bakü havalimanı çalışanı da bulunuyor. Dünyanın değişik ülkelerinden olan diğer arananlar ile birlikte 10 kişi 8 ülke tarafından Avrupa’nın dışında da aranıyor.

Interpol sözcüsü Michael O'Connell insan kaçakçılığına karışan kriminal şebekelerin kendilerinden yasal olmayan hizmetler satın alan sığınmacılara karşı acımasız olduğunu belirterek "Bu insanlar insan kaçakçıları için alımı satımı yapılan sadece birer meta" diye konuştu.

İNSAN TACİRLERİNİN 2015 CİROSU 5-6 MİLYAR DOLAR

İnsan tacirlerinin yasa dışı hizmetlerini satın alan sığınmacılardan inanılmaz boyutta para almaları nedeniyle kaçakçıların büyük karlar elde ettiğini belirten Interpol, insan kaçakçılarının 2015 yılı cirosunu ise 5 – 6 milyar dolar olarak tahmin ediyor.

Interpol Avrupa ülkelerine gelen sığınmacıların yaklaşık yüzde 90’ının insan kaçakçılarının yardımını aldığını, ülke sınırlarında alınan sıkı önlemler sonucu bu oranın daha da artmasını beklediklerini, sığınmacıların cinsel ve işgücü olarak kullanılma riskleri olduğunu açıkladı.

"KAÇAKÇI ŞEBEKELERİ TERÖRİSTLER TARAFINDAN KULLANILABİLİR"

Bunun yanı sıra Interpol gittikçe büyüyen insan kaçakçılığı sektörünün teröristler tarafından kullanılmasından da endişeli. Interpol’e göre teröristler ya bu yolla AB ülkelerine terörist faaliyetlerde bulunmak üzere kolayca sızabilir ya da bu şebekeleri terör faaliyetlerine finansal kaynak sağlamakta kullanabilirler.

İnsan kaçakçılarının sığınmacıları daha sonraki duraklara kaçırmak üzere Avrupa sınırları içinde 170, AB sınırları dışında da 80 toplanma noktası tespit ettiklerini açıklayan Interpol insan kaçakçılarını tespit edip, yakalayıp faaliyetlerinin sonlandırılmasın ise çok zor bir iş olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler