AP'de İngiltere kavgası: Neden buradasınız?

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkma kararının ele alındığı Avrupa Parlamentosu oturumu hararetli tartışmalara sahne oldu. AB'den ayrılma kampanyasının önde gelen isimlerinden Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) Genel Başkanı Nigel Farage, yuhalanarak 'Nazi propagandası' yapmakla suçlandı.

Yayınlanma: 28.06.2016 - 16:12
Abone Ol google-news

BBC Türkçe'nin haberine göre, Avrupa Birliği liderleri ve İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararını ele almak üzere bugün bir araya geldi. AB'den ayrılma kampanyasının önde gelen isimlerinden Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) Genel Başkanı Nigel Farage, parlamentoda yaptığı konuşmada Avrupa Parlamentosu'nu 'siyasi bir proje olarak inkar içinde olmakla' suçladı. Avrupa'daki demokratlar için umut ışığı olduklarını söyleyen Farage, İngiltere'nin AB'den ayrılan son üye ülke olmayacağını belirtti.

Avrupalı vekillerin çoğunu 'hayatları boyunca doğru dürüst hiçbir işte çalışmamış ya da bir iş ortaya koymamış olmakla' suçlayan ve İngiltere'nin ayrılma kararından büyük ölçüde sorumlu tutulan Farage, yuhalanarak 'Nazi propagandası' yapmakla suçlandı. Belçika eski Başbakanı ve Avrupa Parlamentosu liberal grubunun lideri Guy Verhofstadt, Farage'ın referandum kampanya afişlerinde mülteci kuyrukları görüntüsüne yer vermiş olmasına atıfta bulunarak Farage'ın 'Nazi propagandası' yaptığını söyledi.

İngiltere halkının kararına saygı duyulması gerektiğini belirten Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise UKIP Genel Başkanı Nigel Farage'a şu sözlerle yüklendi: "Siz ayrılık için mücadele verdiniz ve İngiltere halkı da ayrılıktan yana oy kullandı. Peki niye buradasınız?" Juncker ayrıca Farage'ı İngiltere'nin AB'ye katkılarını Ulusal Sağlık Hizmetleri için kullanma konusunda yalan söylemekle suçladı. Avrupa Parlamentosu'nun Halk Partisi grubunun başkanı Manfred Weber de Farage'a hitap ederek " İngiltere halkından özür dileyin, utanın ve bu popülist Brüksel düşmanlığına bir son verin" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler