Rusya turizm kısıtlamasını kaldırdı

Kremlin: Rusya lideri Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonda görüştü... Cumhurbaşkanlığı kaynakları konuşmanın 'çok olumlu' geçtiğini bildirdi. Rusya turizm kısıtlamasını kaldırdı.

Yayınlanma: 29.06.2016 - 12:19
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı kaynakları da yazılı açıklamanın daha sonra yapılacağını ama 40 dakika süren görüşmenin çok olumlu geçtiğini aktardı.

Bu görüşme, Kasım 2015'te Rus jetinin düşürülmesinden bu yana Putin ve Erdoğan arasındaki ilk doğrudan temas. İki ülke arasındaki somut adımların konuşulduğu belirtildi.

Görüşmeye ilişkin Hem Kremlin hem Cumhurbaşkanlığı'ndan yazılı açıklama yapılacağı bildirildi.

Kremlin, aylar sonra ilk kez Erdoğan’la görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Türkiye’ye yönelik ticari ve turistik kısıtlamaları kaldıracağını duyurdu. Bu Rus turistlerin Türkiye'yi ziyaret etmelerine getirilen kısıtlamanın kaldırılması anlamına geliyor

?CUMHURBAŞKANLIĞI AÇIKLAMASI: YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEKLER

Türk Cumhurbaşkanlığı kaynakları da 40 dakika süren görüşmenin çok olumlu geçtiğini, ilişkilerin normalleşmesinin konuşulduğunu, Putin'in saldırıyla ilgili taziyelerini ilettiğini ve liderlerin yüzyüze görüşme konusunda anlaştıklarını aktardı. İki lider Eylül ayında Çin'de G 20 Zirvesi'nde bir araya gelecek.

'TAZMİNAT ÖDENİP ÖDENMEYECEĞİ PUTİN'LE ERDOĞAN'IN GÖRÜŞMESİNDE BELİRLENECEK'

Sputnik'in haberine göre; Peskov'a önce Rus jetinin düşürülmesi nedeniyle Rusya'ya gerekirse tazminat ödeneceğini sonra da tazminat ödenmesinin söz konusu olmadığını söyleyen Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım'ın bu açıklamaları da soruldu.

Peskov soru karşısında, "Bu konuda pek çok açıklama yapıldı. Ama referans alınması gereken, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmeleri ardından çıkacak sonuç olmalı" ifadelerini kullandı.

Bu görüşme, Kasım 2015'te Rus jetinin düşürülmesinden bu yana Putin ve Erdoğan arasındaki ilk doğrudan temas.

Telefon görüşmesi, Erdoğan'ın Putin'e Rus jetinin düşürülmesi nedeniyle üzüntülerini dile getirdiği ve içinde 'özür dilerim' ifadesinin yer aldığı bir mektup göndermesi ardından geldi. Daha önce telefon görüşmesinin Kremlin'in inisiyatifiyle gerçekleştirileceği belirtilmişti.

Kremlin sözcüsü: Erdoğan, Putin'den özür diledi

Erdoğan'ın mektubu dünya gündeminde: Özürden başka seçeneği yoktu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler