'Osmanlı torunu' adaylıktan vazgeçti

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı aldığı referandumun ardından Londra eski Belediye Başkanı Boris Johnson, Muhafazakar Parti'nin genel başkanlığına ve başbakanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Yayınlanma: 30.06.2016 - 15:12
Abone Ol google-news

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı almasının ardından İngiltere Başbakanı David Cameron, başbakanlık görevini bırakacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın sonrasında gözler AB'den ayrılma kampanyasının önde gelen isimlerinden biri olan Londra'nın eski belediye başkanı Boris Johnson'a çevrilmişti. Boris Johnson, başbakanlık için adı geçen önemli isimlerden biriydi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Boris Johnson perşembe günü yaptığı açıklamada 'Başbakanlık yarışına girmemeye karar verdim' diyerek iktidardaki Muhafazakar Parti'nin genel başkanlığına ve başbakanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Johnson'ın kararı, İçişleri Bakanı Theresa May'in ve AB'den ayrılmayı destekleyen önemli isimlerden Adalet Bakanı Michael Gove ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Stephen Crabb'in Muhafazakar Parti genel başkanlığına aday olacaklarını açıklamasının ardından geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler