Sarraf savunmasına kara para uzmanı

Finansal suçlarda uzman Wolfson da İranlı işadamının avukatı oldu.

Yayınlanma: 30.06.2016 - 22:22
Abone Ol google-news

ABD’te tutuklu yargılanan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet skandalının kilit ismi Rıza Sarraf savunma ekibine katılan son isim, İranlı-Türk işadamının başsavcılıkla pazarlığa başladığına dair somut bir adım oldu. Aaron T. Wolfson adlı eski bir savcı, mahkemeye yazdığı dilekçeyle Sarraf’ın avukatları arasına katıldığını bildirdi.

Wolfson’ın çalıştığı Lewis Beach PLLC avukatlık şirketinin internet sayfasındaki özgeçmişinde, Wolfson’ın finansal suçlarda uzman olduğu belirtiliyor.

“Finansal suç soruşturmalarından doğan itibar, cezai ve hukuki riskleri hafifletmeye çalışan yurtiçi ve yurtdışı müşterilere danışmanlık hizmeti verdiği” belirtilen Wolfson’un özellikle ekonomik ambargolar ve para aklama hukukuyla ilgilendiği belirtiliyor.

“Tecrübeli eski bir savcı ve avukat olarak, beyaz-yaka ceza olayları ve iç soruşturmalara muhatap olmuş şirket ve kişileri temsil de çalışma alanına girer” deniliyor.

Wolfson’ın firmaya katılmadan önce JP Morgan Chase bankasının Para Aklamayla Mücadele ve Küresel Yaptırımlar programlarında üst düzey görevler üstlendiği aktarılıyor.

Sarraf'ın yeni avukatı, Savcı Bharara'nın arkadaşı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler