Economist'ten ağır suçlamalar: Saldırıların sorumlusu, Erdoğan'ın yıkıcı Suriye politikası

ABD'nin The Economist dergisi, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısının ardından yayınladığı iki makalede, Türkiye'nin kendini nasıl IŞİD'in kolay hedefi haline getirdiğini ele aldı.

Yayınlanma: 01.07.2016 - 10:04
Abone Ol google-news

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz salı günü akşam saatlerinde gerçekleştirilen terör saldırısının ardından Türkiye'nin kendini nasıl IŞİD'in kolay hedefi haline getirdiğini irdeleyen iki makale yayınlayan ABD'nin The Economist dergisi, saldırıların sorumlulusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yanlış' ve 'yıkıcı' Suriye politikası olduğunu iddia etti.

'Erdoğan'ın yanlış politikaları, Türkiye'yi saldırılara açık hale getirdi'

Saldırıyı henüz hiçbir örgüt üstlenmemiş olsa da delillerin IŞİD'i işaret ettiğine dikkat çekilen 'Türkiye'nin Izdırabı' başlıklı makalede, benzer bir saldırının Avrupa'nın her yerinde meydana gelebileceği, fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanlış politikalarının Türkiye'yi bu tür saldırılara daha açık hale getirdiği ifade edildi.

Makalede ayrıca Türkiye ile İsrail arasında imzalanan anlaşmanın bu hafta gerçekleştirilen saldırı için makul bir bahane olamayacağı, çünkü böyle büyük saldırıların aylar süren bir planlama sürecini gerektirdiği belirtildi. 

'Erdoğan'ın yıkıcı Suriye politikası, Türkiye'yi riske atıyor'

Erdoğan'ın 'yıkıcı Suriye politikasının' Türkiye'yi riske attığının altı çizilen makalede Türkiye'de son 9 ay içinde 9 terör saldırısı düzenlendiği ve bu saldırılarda yaklaşık 250 kişinin yaşamını yitirdiği hatırlatıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IŞİD konusunda hata yaptığını kabul etmek yerine daha fazla yanlış yapmaya devam ettiğine dikkat çekilen makalede ayrıca şu çarpıcı satırlara yer verildi: 'Erdoğan hükümeti, 2011 yılından itibaren on binlerce yabancı savaşçının Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı devirmek için Türkiye üzerinden Suriye'ye girişine izin verdi. Türkiye, bu savaşçıların çoğunun radikal cihatçılar olduğunu biliyordu. Bunların birçoğu IŞİD'e katılarak bugünün canavarını oluşturdu. Ayrıca Türkiye içinde terörist bir altyapı kurmalarına da izin verildi ve şimdi bu altyapıyı Türkiye içindeki saldırılarda kullanıyorlar.'


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler