Nasrallah: Türkiye IŞİD'i her yolla destekliyorken, IŞİD neden Türkiye'ye saldırdı?

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Kudüs Günü sebebiyle yaptığı konuşmasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen saldırıya dair konuştu.

Yayınlanma: 01.07.2016 - 19:41
Abone Ol google-news

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, dün gerçekleştirilmesi planlanan Kudüs Günü yürüyüşünü güvenlik sebebiyle iptal ettiklerini açıklamış, bunun yerine televizyonda konuşacağını söylemişti.

Televizyonda çeşitli açıklamalar yapan Nasrallah, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen saldırıya dair de konuşarak, "Türkiye IŞİD'i mümkün olan her yolla destekliyorken, IŞİD neden Türkiye'ye saldırdı?" diye sordu. Nasrallah, mantıklı olanın IŞİD'in Türkiye'ye saldırmaması olduğunu, ancak örgütün ideolojisi sebebiyle bu tür saldırılar yapmak durumunda olduğunu söyledi.

Nasrallah, "Bu IŞİD'in ideolojisi, El Nusra ve El Kaide'nin ideolojisiyle aynı ve bunların hepsi Suudi Arabistan'daki Vahhabilikten geliyor" dedi. Nasrallah, "eğer bizim yürüttüğümüz savaş olmasaydı, Lübnan'da her gün 8 intihar bombacısı olurdu ve durum çok daha kötü olurdu" dedi. Hizbullah lideri, IŞİD'in Lübnan'daki El Kaa'da gerçekleşitirdiği saldırının sebebinin de, El Kaa'daki Hıristiyan nüfus olduğunu, ancak Lübnan halkını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

'İSRAİL YENİ FIRSATLAR GÖRÜYOR'

2011 yılının aksine, artık İsrail'in durumunun kritik olmadığını belirten Nasrallah, İsrail'in yeni fırsatlarla karşı karşıya olduğunu söyledi. Bu durumun "özellikle de SUriye" için geçerli olduğunu aktaran Nasrallah, "terörizm karşıtı çabalara dahil olduğunu" söyleyenlerin neden El Nusra'ya silah ve erzak yardımı yaptığını sordu.

İsraille işbirliğine giden Arap ülkelerini de eleştiren Nasrallah, "kurtuluşa giden yol zor değil, yalnızca kararlılık gerektiriyor" dedi. Hizbullah lideri, "Filistin davasından vazgeçilmeyeceğini" de vurguladı.

Nasrallah, "Yemen'de Bahreyn'de, Suriye'de, Irak'ta, İran'da ve Nijerya'da Kudüs Günü'nü kutlayan ülkelerin tümü tek bir rejim yüzünden acı çekiyor - Suudi rejimi" dedi.

(Kaynak: soL)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler