Avusturya'dan OHAL tepkisi: Büyükelçiyi çağırdılar

Avusturya, Türkiye'deki darbe girişiminin ardından 3 ay boyunca olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesi üzerine Türkiye Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağıracağını açıkladı.

Yayınlanma: 21.07.2016 - 12:04
Abone Ol google-news

Türkiye'de 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesi üzerine Avusturya'nın Türkiye Büyükelçisi, Avusturya Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Avusturya'nın resmi radyo kanalı Ö1'e konuşan Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, 'Türkiye'nin gittikçe otoriterleştiğinden endişe duyduklarını' ifade ederek, ülkenin 'hangi yönde ilerlediğini açıklığa kavuşturmak' ve 'Türkiye'nin başkent Viyana'da yapılan protestoların arkasında olduğu iddialarını görüşmek' için Türk büyükelçiyi Dışişleri Bakanlığı'na çağırdıklarını duyurdu.

Darbe girişimi sonrasında başlatılan tasfiye süreci hakkında da açıklamalar yapan Dışişleri Bakanı Kurz, 'binlerce kamu çalışanının görevden alınması, yargı sistemine geniş çaplı müdahalelerde bulunulması ve pek çok ordu mensubunun tutuklanmasına' atıfta bulunarak "Son günlerde gördüklerimiz pek çok açıdan kabul edilemez" dedi. Darbe girişiminin kınanması gerektiğini vurgulayan Kurz, 'bu girişimin bu tür hareketler için serbest bir izin anlamına gelmediğinin' de altını çizdi. Kurz ayrıca AB'nin Türkiye'ye finansal ve sözlü baskı uygulaması gerektiğini savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon