Rusya'dan ABD ve Türkiye'ye Suriye uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geleceğinin Suriye krizindeki işbirliğine bağlı olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 22.07.2016 - 16:40
Abone Ol google-news


Rusya'nın Vladimir Bölgesi'nde düzenlenen bir forumda konuşan Lavrov, Türk topraklarının Suriye'deki teröristlerin desteklenmesi amacıyla kullanılmaması için Ankara'dan önlem almasını beklediklerini belirtti.

Türk topraklarının, teröristlere destek verilmesi ve militanların Suriye'ye geçmesi amacıyla aktif şekilde kullanıldığını gösteren çok sayıda bulguya ulaştıklarını ifaden Lavrov, "Bunlar masada durmaya devam ediyor. İlişkileri yeniden başlattığımız bir dönemde bunların görmezden gelinmesi zor olacak. Türk partnerlerimizden bunlara yanıt vermesini ve hatta bu konuda gerekli önlemleri almasını bekliyoruz" dedi.

'TÜRKİYE, SURİYE'DE DAHA GÜVENİLİR BİR İŞBİRLİĞİ GEREKTİĞİNİ ANLADI'

Suriye'de teröre karşı zafer kazanmak ve uzun süreli diyalog kurmak için gerekli ön koşulların oluştuğunu da kaydeden Lavrov, Türkiye'nin, Suriye'de daha güvenilir ve şeffaf bir işbirliğinin gerektiğini anladığını vurguladı.

Öte yandan Türk-Rus ilişkilerinin geleceğinin ve karşılıklı güvenin Suriye'deki işbirliğine göre şekilleneceğinin altını çizen Lavrov, karşılıklı güvenin ise ikili temaslara, ticari ilişkilere, yatırım projelerine bağlı olduğunu kaydetti.

'SURİYE'DE İKTİDAR SEÇİMLE DEĞİŞMELİ, AKSİ HALDE LİBYA İLE AYNI KADERİ PAYLAŞIR'

Bu arada Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile geçen hafta Moskova'da yaptıkları görüşmeden de bahsetti. Lavrov, Kerry'nin öncelikle Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görevden ayrılması konusunda anlaşma sağlamaları, ardından terörle mücadele etmeleri gerektiğini söylediğini aktardı.

Suriye'de yönetim değişiminin sadece seçim yoluyla olması gerektiğini kaydeden Lavrov, aksi takdirde Suriye'nin Libya'nın kaderini paylaşacağını söyledi.

Lavrov, "Pekala, hemen seçim yapalım ve Esad seçimle görevden ayrılsın. Libya'da yaşananların aynısının tekrarlanmayacağını kim garanti ediyor?" diye ekledi.

Kaynak: Spuknik


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler