Fransa'da kilisede rehin alınan rahip boğazı kesilerek öldürüldü

Fransa'nın kuzeyindeki Rouen kentinde bulunan bir kilisede rehine krizi yaşandı. Ayin sırasında kiliseye girip kilisedekileri rehin alan bıçaklı iki saldırgan, polisin düzenlediği operasyon sonucu öldürülürken saldırıda kilisenin rahibi boğazı kesilerek öldürüldü. IŞİD'e yakın bir haber ajansı, saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini açıkladı.

Yayınlanma: 26.07.2016 - 12:05
Abone Ol google-news

Fransa'nın kuzeyindeki Rouen kentinde bulunan Saint-Etienne-du-Rouvary kasabasındaki kiliseye ayin sırasında giren iki bıçaklı saldırgan, kilisenin rahibini, iki rahibeyi ve ayine katılanları rehin aldı. Polis olay yerine ulaşmadan kısa bir süre önce kilise ve çevresinden silah sesleri duyulduğu belirtilirken yapılan operasyonda her iki saldırganın da öldürüldüğü açıklandı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, saldırganların kiliseye düzenlediği saldırıda bir rahip yaşamını yitirirken en az 1 kişi yaralandı. Reuters'a konuşan bir güvenlik kaynağı, rahibin saldırganlar tarafından boğazı kesilerek öldürüldüğünü açıkladı. Kilise çevresine giriş-çıkışları yasaklayan polis, sivillerin olay yerine yaklaşmasına izin vermiyor.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırının 'barbarca' olduğunu dile getirerek "Tüm Fransa ve Katolikler yaralandı. Omuz omuzayız" dedi. Olayın ardından Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazaneuve ile birlikte saldırının gerçekleştirildiği kasabaya gelen Cumhurbaşkanı François Hollande ise saldırı için 'alçak bir terör saldırısı' ifadesini kullandı.

IŞİD'e yakın bir haber ajansı, Fransa'daki kilise saldırısını IŞİD'in üstlendiğini açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler