Mısır Başbakanı'ndan Fethullah Gülen açıklaması

Mısır Başbakanı Şerif İsmail, Fethullah Gülen'in Mısır'a iltica başvurusunda bulunması durumunda bu talebi değerlendireceklerini açıkladı.

Yayınlanma: 28.07.2016 - 13:19
Abone Ol google-news

Mısır'da geçtiğimiz günlerde bir meclis üyesinin, 15 Temmuz'daki darbe girişimini organize iddia edilen Fethullah Gülen'e sığınma imkânının verilmesini savunmasından sonra Mısır'dan bu konuyla ilgili olarak bu kez başbakan düzeyinde açıklama geldi.

Sputnik'in haberine ögre İsmail, şu an için Gülen'in kendilerine böyle bir talepte bulunmadığını, ancak talebin gelmesi halinde bunu değerlendireceklerini belirtti. Mısır resmi haber ajansı MENA'da yer alan habere göre, Başbakanlıkta yaptığı basın açıklaması sırasında kendisine yöneltilen ‘Gülen Mısır'a sığınma talebi yaptı mı?' şeklindeki bir soruya cevap veren İsmail, ‘Şu an bu konuyla ilgili elimizde bir başvuru yok. Ancak eğer böyle bir başvuru yaparsa bunu değerlendireceğiz' dedi.

BOZDAĞ, "İSTİHBARAT ALDIK" DEMİŞTİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Gülen'in ABD'den ayrılarak başka bir ülkeye gitmeyi planladığı yönünde istihbarat aldıklarını açıklamıştı. Başbakan Binali Yıldırım da, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda kendisine yöneltilen "Mısır medyasında 'Gülen buyursun gelsin' şeklinde çağrılar var. Ne diyorsunuz?" şeklindeki soruya "Vallahi yakışır" yanıtını vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler