Financial Times: Erdoğan'ın tasfiyesi borsa uzmanlarına uzandı

İngiliz The Financial Times gazetesi, Türkiye'deki darbe girişiminin ardından başlatılan kapsamlı tasfiye sürecini konu alan haberinde, 'Erdoğan'ın tasfiyesinin on binlerce asker, bürokrat ve öğretim görevlisinin ardından son olarak borsa uzmanlarını hedef aldığını' yazdı.

Yayınlanma: 29.07.2016 - 12:59
Abone Ol google-news

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, İngiltere'nin The Financial Times gazetesi, Türkiye'de gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından başlatılan tasfiye sürecini konu alan bir haber yayınladı. Gazetenin İstanbul'daki muhabiri Mehul Srivasta imzasıyla yayınlanan haberde, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe girişimi sonrasında kapsamlı bir tasfiyeye giriştiği ve on binlerce asker, bürokrat ve öğretim görevlisinin ardından son olarak borsa uzmanlarının hedef alındığı' ifade edildi.

"Mevcut durum hakkında ne düşündüğümüzü söyleyemiyoruz"

Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Araştırma Birim Yöneticisi Mert Ülker'in lisansının Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) tarafından iptal edildiğine ve "Darbe Girişiminin Arkasında Kim Vardı?" başlıklı raporu sebebiyle Ülker hakkında suç duyurusunda bulunulduğuna dikkat çekilen haberde, isminin açıklanmasını istemeyen bir banka uzmanının şu sözlerine yer verildi:

"Benim görevim insanlara mevcut durum hakkında ne düşündüğümü söylemek; fakat bu şartlarda artık ne düşündüğümü söyleyemiyorum. Oysa bu, Türkiye'nin bugünlerde ihtiyacı olanın tam tersi."

"Bizim yerimizi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sadık isimler alacak"

Gazetenin temas kurmaya çalıştığı 8 piyasa uzmanı, 'yönetimlerinin kendilerine profesyonel yaşamlarının geleceği için sessiz kalmaları veya çok dikkatli hareket etmeleri talimatı verdiğini' belirtirken Türkiye'nin önemli üniversitelerinden birinin yeni emekli olmuş dekanı şu açıklamada bulundu:

"Burası, Stalin'in yönetimi altındaki Sovyetler Birliği'ni ya da Mao'nun yönetimi altındaki Çin'i andırmaya başladı.

"Hedefleri net: Bu fırsatı, Sayın Erdoğan'dan yana olmayanlardan kurtulmak için kullanmak. Bunun uzun vadede, üniversiteler ve sadece bağımsız olmaları halinde saygın kalabilecek diğer kurumlar üzerinde etkisi olacaktır."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler