Almanya'dan mülteci anlaşması mesajı: 'Arkasındayız'

Almanya'dan, “Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında imzalanan geri kabul anlaşmasının arkasındayız" mesajı geldi.

Yayınlanma: 04.08.2016 - 09:18
Abone Ol google-news

Almanya hükümetinin İnsan Hakları Sorumlusu Bärbel Kofler'in “Geri kabul anlaşmasının gözden geçirilmesi ve B planı oluşturulması gerektiği“ yönündeki açıklamalarının ardından, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer ve Hükümet Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer, ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarla, Almanya'nın anlaşmanın tamamen arkasında olduğu görüşünü dile getirdi.

Geri kabul anlaşmasının mükemmel olmadığını ve bazı hususların da yüzde yüz uygulanamadığını belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer, "Anlaşma temelde yürüyor. Biz bu anlaşmanın tamamen arkasında duruyoruz" dedi.

Almanya devlet kanalı ARD'nin haber sitesi Tagesschau'nun haberine göre, Hükümet Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer de, Almanya ve Avrupa Birliği'nin, Türkiye ile yapılan geri kabul anlaşmasının arkasında durduğunu söyledi. Demmer, Almanya'nın hala Türkiye'nin anlaşma şartlarını yerine getireceğine inandığını vurguladı.

Alman Hükümetinin İnsan Hakları Sorumlusu Bärbel Kofler, bir gazeteye yaptığı açıklamada, geri kabul anlaşmasının bugüne kadar olduğu gibi uygulanamayacağı görüşünü dile getirmiş ve AB ile Türkiye arasında imzalanan geri kabul anlaşmasının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini savunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler