Salih Müslim: Şimdi de Esad’ın ayağına gidecekler

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Ankara’nın İsrail ve Rusya’nın ardından Suriye politikasını da değiştirme sinyallerini şöyle yorumladı: Rusya ve İsrail’in ayağına gittiler. Şimdi de Esad’ın ayağına gidecekler.

Yayınlanma: 06.08.2016 - 07:00
Abone Ol google-news

Sputnik’e konuşan Müslim, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümetin Kürtlerin hak elde etmemesi için dış politikada taviz verdiğini savunarak, “Rusya ve İsrail’in ayağına gittiler. Şimdi de Esad’ın ayağına gidecekler” dedi.

‘Türkiye’nin Esad’la yakışlaşması bizi etkilemez’

Türkiye’nin bölgedeki ağırlığını yitirdiğini belirten Müslim, Esad’a taviz verilmesinin de sonuç vermeyeceğini, çünkü Türkiye’nin güvenilmez bir ülke haline geldiğini söyledi. Müslim şöyle devam etti: “Türkiye’nin de Esad’la uzlaşmaya varacağı kuşkuludur. Türkiye Esad ile yakınlaşırsa bu bizi etkilemez çünkü biz gücümüzü kimseye dayandırmıyoruz.”

Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda hedef tahtasına oturttuğu PYD’nin Türkiye’ye karşı hiçbir hamle yapmadığını öne süren Müslim, “Biz komşuyuz. Bir arada ve dostluk içerisinde olmamız gerekirken Türkiye Kürt karşıtlığından dolayı bize karşı söylemlerde hatta eylemlerde bulundu” dedi.

‘Türkiye kendi Kürtlerini öldürüyor, bizi ise terörize etmeye çalışıyor’

Türkiye’de ‘barış’ın tesis edilmesinin faydalı olacağını söyleyen PYD lideri, hükümetin bunu istemediğini ifade etti: “Türkiye kendi Kürtleriyle anlaşırsa bize de çok faydası olur, yardımı olur diye düşünüyoruz. Şimdi Türkiye bunları istemiyor. Türkiye kendi Kürtlerini öldürüyor, bizi ise terörize etmeye çalışıyor. Bu artık tutmaz. Türkiye bunu yutturmaya çalışıyor ancak kimse inanmıyor.”

‘Öcalan darbe konusunda daha önce uyarmıştı’

Darbe girişimiyle ilgili düşüncelerini de PKK lideri Abdullah Öcalan’ın görüşleriyle açıklayan Müslim, şöyle dedi: “Askeri darbe konusunda Sayın Öcalan daha önce uyarmıştı. 2013’ten beri uyarmıştı. Onun öngörüleri vardı. AKP iktidarı siyasal İslam’ı savunduğu için asker bundan rahatsızdı. Tehlike vardı. Öcalan’ın tahminleri doğru çıktı. Darbe zemini her zaman vardı. Onun için bu darbe o zeminin bir sonucudur.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler