Pakistan'da hastaneye saldırı: En az 70 ölü

Pakistan'da Belucistan Eyaleti'nin yönetim merkezi Ketta şehrindeki bir hastaneye düzenlenen terör saldırısında ölü sayısının 70'e ulaştığı bildirilirken, saldırıyı Taliban uzantılı Jamat-ul-Ahrar isimli örgüt üstlendi.

Yayınlanma: 09.08.2016 - 09:10
Abone Ol google-news

<video:581518>

 

Ketta şehrinde Taliban uzantılı grubun üstlendiği intihar saldırısı, silahlı saldırıya uğrayan ünlü avukat Bilal Kasi'nin cenazesinin kaldırıldığı hastanede, söz konusu silahlı saldırıdan saatler sonra gerçekleşti. CNN, ölü sayısını en az 70 olarak bildirirken, RT'nin haberine göre 93 kişinin öldüğü ifade edildi. Belucistan Eyaleti Sağlık Bakanı Rehmat Baloch'in ifadesine göre, olayda ayrıca 112 kişi yaralanırken, saldırıda hayatını kaybedenlerin çoğunun, avukat Bilal Kasi'nin ölümünün yasını tutmak, destek vermek ya da haberini yapmak için hastaneye giden avukat ve gazeteciler olduğu belirtiliyor.

Jamat-ul-Ahrar isimli Taliban uzantılı terörist grup, hem Bilal Kasi'nin, hem de hastane patlamasının sorumluluğunu üstlendi. Bilal Kasi, Belucistan Barosu Başkanı'ydı.
Pakistan Başbakanı Muhammad Nawaz Sharif saldırıyı lanetleyerek, ?Belucistan güvenlik güçlerinin ve halkının sayısız fedakarlığıyla temin ettiğimiz huzur ortamının bozulmasına hiç kimsenin izin vermeyeceğini" söyleyerek, en üst düzeyde tetikte olduklarını ve güvenlik tedbirlerini arttırdıklarını ifade etti.

Pakistan’da hukukçular bir günlük boykotta

TALİBAN, SALDIRILARI SÜRDÜRECEĞİNİ İLAN ETTİ

Taliban uzantısı Jamaat-ul-Ahrar, Pakistan'daki saldırılarına devam edeceklerini söylerken, IŞİD'in de hastane saldırısını üstlendiği açıklaması yaptığı fakat bu ifadenin doğrulanamadığı belirtildi.

CNN İslamabad muhabiri Sophia Saifi, ?Jamaat-ul-Ahrar, kanlı saldırılarıyla bilinen bir örgüt, aylar önce ülkedeki en ölümcül saldırıyı bir lunaparka düzenlemişti. Lunapark, kilise gibi savunmasız hedefler seçtikleri bilinen örgüt, bugün ülkenin genç ve seçkin tabakasına saldırdı" ifadelerinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler