Trump'a partisinden ağır eleştiri: ABD'nin dünyayı umursamayan tek başkanı olacak

Aralarında ABD'nin Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) eski başkanı Michael Hayden'ın da olduğu 50 Cumhuriyetçi Parti üyesi, partilerinin başkan adayı Donald Trump'ı ağır bir dille eleştiren açık bir mektup kaleme aldı.

Yayınlanma: 09.08.2016 - 11:35
Abone Ol google-news

ABD'deki Cumhuriyetçi Parti'ye mensup 50 güvenlik uzmanı, partilerinin başkan adayı Donald Trump'ı ağır bir dille eleştiren bir mektup kaleme aldı. Mektupta, Donald Trump'ın ABD Başkanı olması halinde, 'ABD tarihinde dünyayı umursamayan tek başkan olacağı' yorumunda bulunuldu.

"Değerden, deneyimden ve karakterden yoksun"

Trump'ı eleştirmek için kaleme alınan açık mektubu imzalayanlar arasında ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) eski başkanı Michael Hayden da vardı. Hayden, Trump ile ilgili yaptığı açıklamada, "değerden, deneyimden ve karakterden yoksun" ifadelerini kullandı.

Bildiride ayrıca Trump için 'ABD otorite anlayışını bir dünya liderliği anlamında güçsüzleştirecek bir aday' yorumuna yer verilirken "Hiç birimiz Trump'a oy vermeyeceğiz" cümlesi dikkat çekti.

Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Donald Trump, kendi partisinden gelen ağır eleştirilere aynı sertlikle yanıt verdi. Trump, açık mektubu imzalayan 50 kişi için 'Bunlar bir grup hatalı Washington eliti ve iktidara dayanma arayışı içindeler' dedi.

(Kaynak: BBC)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler