Rusya'dan uluslararası koalisyona: Aynaya bakın

Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarıyla ilgili olarak BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) provokatif açıklamalarda bulunan ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ülkelerini eleştiren Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, koalisyona 'aynaya daha sık bakma' tavsiyesinde bulundu.

Yayınlanma: 23.08.2016 - 15:51
Abone Ol google-news

BMGK'daki bazı üyelerin tartışmalarda ahlaksızca hareket ettiğini ve Konsey'e Rusya karşıtı her türlü provokatif açıklamayı taşıdığını vurgulayan Çurkin, bu üyelerin kendi ülkelerinin meşru olmayan faaliyetleri hakkında ise sessiz kaldığının altını çizdi.

'KOALİSYONUN SALDIRILARI KARŞISINDA SESSİZ KALIYORLAR'

Rus diplomat, koalisyon güçlerinin 19 Temmuz'da Menbiç'te, 28 Temmuz'da Gandur'da düzenlediği, onlarca kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan saldırıları örnek olarak gösterdi. Çurkin, koalisyon ülkelerinden bu saldırılar hakkında hiçbir açıklama gelmediğini kaydetti.

'İNSANİ DURAKLAMALAR TERÖRİSTLERE DESTEK İÇİN KULLANILMAMALI'

Öte yandan Çurkin, Halep'teki operasyonlar sırasında sivillere yardım ulaştırılması için yapılan 'insani duraklamaların' teröristlere destek sağlanması için kullanılmaması gerektiğini ifade etti.

Halep'te 48 saatlik ateşkes ilan etmek için çalışmalar yapıldığını kaydeden Rus diplomat, "İnsani duraklamalar, militanlar tarafından kaynak ikmali yapma ve yeniden konuşlanma amacıyla kullanılmamalı. Muhalefeti destekleyen ülkelerin anlaşmanın koşullarına bağlı kalmalarını umuyoruz" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler