Çavuşoğlu'ndan Cerablus açıklaması: Her türlü desteği sağlayacağız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto soruları cevapladı.

Yayınlanma: 23.08.2016 - 18:07
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye'nin Cerablus kentine yapılacak operasyona her türlü desteği vereceğini söyledi.

Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto'yla ortak basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine, "DAEŞ'in komşu ülkelerden temizlenmesi için her türlü katkıyı sağlayacağız. DAEŞ'in Irak ve Suriye'de var olmasını istemiyoruz. Cerablus operasyonuna her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.

Suriyeli muhaliflerden bir yetkili dün Reuters'a yaptığı açıklamada, Özgür Suriye Ordusu adı altında savaşan Türkiye destekli bazı grupların birkaç gün içinde Türkiye içinden Cerablus'a saldırı başlatmasının planlandığını söylemişti. yer alan bazı haberlerde olası Cerablus operasyonuna Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de (TSK) karadan destek vereceği iddia edilmişti.

Suriye ve Irak'ta "terör örgütleriyle" mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Koalisyon ülkelerine de her türlü lojistik desteği veriyor, aktif şekilde DAEŞ'e karşı mücadelede yer alıyoruz... Sadece Başika kampında top atışlarıyla 650'den fazla DAEŞ'li teröristi öldürdük."

İsrail'le Türkiye'nin ilişkilerinin normalleşmesinin ardından yaşanacak diplomatik süreçle ilgili de Çavuşoğlu, "İsrail'e atayacağımız büyükelçiyi önümüzdeki günlerde belirleyeceğiz. İsrail'le karşılıklı olarak büyükelçilerimizi atayacağız" ifadesini kullandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ceablus'a askeri güç gönderileceği iddialarına ilişkin "Biz Türkiye'nin yabancı bir ülkeye silahlı güç göndermesini doğru bulmayız. Suriye sıradan bir ülke değil orada Rusya var ABD var İran var. Uluslararası hukukun dışına çıkmamalıyız" demişti.

Kılıçdaroğlu'ndan Cerablus açıklaması

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler