İnsan kaçakçılarının parçaladığı aile, konserde kavuştu

Türkiye’den Yunan Adaları’na kaçış sırasında insan kaçakçılarının birbirinden ayırdığı aile İsveç’te bir festivalde tesadüfen karşılaşıp tekrardan birbirlerine kavuştular.

Yayınlanma: 24.08.2016 - 12:14
Abone Ol google-news

Birlikteliklerine izin verilmeyince Afganistan’dan kaçmak zorunda kalan çift üç çocuğu ile birlikte, Türkiye üzerinden Avrupa’ya kaçmağa karar verdi. Bir yıl önce Yunan adalarına botla kaçmak üzereyken kaçakçılar beş kişilik ailenin 14 yaşındaki çocuklarını aileden ayırdılar. Bir daha birbirlerinden haber alamayan aile değişik yollardan İsveç’e gelip sığınma talebinde bulundular.

İlk önce İsveçli bir ailenin yanına yerleştirilen 14 yaşındaki Mahdi daha sonra ailenin diğer mensuplarının da yerleştirildiği Borlenge kentinde başka bir kampa yerleştirildi.

İsveçli aile ile görüşmeye devam eden Mahdi, aile ile birlikte gittikleri Borlenge’de düzenlenen festivaldeki konser kalabalığında aniden bir yıldır görmediği babası ile karşılaşınca duygusal anlar yaşandı.

Tekrardan bir araya gelen aile şimdi göçmen dairesinden sığınma taleplerinin kabul edilmesini umup, gelecek hayalleri kuruyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler