Afganistan'da Amerikan Üniversitesi'ne saldırı: 16 ölü, 53 yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Amerikan Üniversitesi'ne düzenlenen silahlı ve bombalı saldırı sonucu aralarında öğrenci ve öğretim görevlilerinin de olduğu 16 kişi yaşamını yitirdi, en az 53 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 24.08.2016 - 18:41
Abone Ol google-news

<video:590361>

Aralarında intihar bombacılarının da olduğu bir grup saldırgan, dün yerel saatle 19.00 sularında Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Amerikan Üniversitesi'nin kampüsüne büyük bir saldırı düzenledi. İlk belirlemelere göre aralarında öğrenci ve öğretim görevlilerinin de olduğu 16 kişi yaşamını yitirdi, en az 53 kişi yaralandı. Yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kabil'de Dar ül Aman bölgesinde 1000'e yakın öğrencinin öğrenim gördüğü Amerikan Üniversitesi'ne yerel saatle 19.00'da önce kampüsün giriş kapısına bombalı araçla saldırı düzenleyen, ardından da otomatik silahlarla ateş açarak giren saldırganlar, üniversitede dehşet saçtı. Saldırı sırasında 700'e yakın öğrencinin bulunduğu üniversiteye akşam karanlığının da yardımıyla bomba ve silahlarla saldıran kişilere olay yerine gelen Afgan Özel Kuvvetleri düzenledikleri operasyonla müdahale etti.

Sabaha kadar çatışma ve patlama seslerinin yankılandığı üniversitede sabahın ilk ışıklarıyla operasyonun tamamlandığı ve 16 kişinin öldüğü açıklandı. Kabil Polis Şefi General Rahman Rahimi, operasyonun tamamlandığını ve içeride bulunan 700'e yakın öğrenci ve personelin kurtarıldığını açıkladı. Yaşamını yitirenlerin sayısının artabileceği belirtilirken, saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

AFP'ye konuşan Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Waheed Majroh, saldırıda 8'i öğrenci 16 kişinin yaşamını yitirdiğini, 53 kişinin yaralandığını' açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler