Motelde tekbir getirerek genç kızı bıçaklayan saldırganın kimliği belli oldu

Avustralya'da "Allahu Ekber" diye bağırarak saldırdığı İngiliz bir kadını ve bir köpeği öldüren, 3 kişiyi daha bıçaklayan saldırganın kimliği Smail Ayad olarak açıklandı.

Yayınlanma: 25.08.2016 - 09:58
Abone Ol google-news

Avustralya'da bir motelde tekbir getirerek İngiliz bir kadını ve bir köpeği bıçaklayarak öldüren, 3 kişiyi ise yaralayan saldırganın kimliği Smail Ayad olarak açıklandı. Fransa vatandaşı olan saldırgan; cinayet, cinayete teşebbüs, hayvanlara zarar verme ve insanlara saldırı suçlarından yargılanacak. Ayad, olay sonrasında kaldırıldığı hastanede polise sert bir şekilde direnmekle de suçlanıyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, saldırganın herhangi bir radikal örgütle bağlantısının olmadığının tekrar üstünde duruldu. 'Her türlü ihtimalin değerlendirileceğini' belirten Dedektif Rohweder, 'saldırgan ile kurbanı Ayliffe-Chung arasında romantik bir ilişkinin olmuş olabileceği ihtimalinin de değerlendirildiğini' söyledi. Olay sonrasında Ayad'ın davranışlarında ciddi bir değişim olduğunu belirten dedektif, saldırının altında madde kullanımının yatıyor olabileceğine işaret etti.

Senatör Hanson, bu saldırının "Queensland'in ilk İslami terör saldırısı" olabileceğini belirtse de polis şefi, bu tür çıkarımlardan uzak durulması ve olaya mantıklı bir tutumla yaklaşılması gerektiğinin altını çizdi.

Motelde tekbir getiren saldırgan genç kızı bıçaklayarak öldürdü


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler